Guide: Stjernekokkens 5 råd til at få mest muligt ud af dine råvarer og rester

Alt for meget af vores mad havner i skraldespanden. Og det er ærgerligt, for du kan faktisk få meget mere ud af dine råvarer, end du måske lige tror.

Madspild er en af de helt store syndere, når det kommer til klimaet. For bruger vi ikke det, vi har ved hænderne på en ordentlig måde, kan det gå ud over vores skrøbelige klima. Heldigvis kan du få meget mere ud af de grøntsager og madvarer, du dagligt har og bruger, så du ikke lader noget gå til spilde – og samtidig endda får nye smagsoplevelser.

Kokken Paul Svensson har med sin restaurant ReTaste i Stockholm, støttet af Electrolux, sat fokus på, hvordan vi kan bruge grøntsager og madrester på en meget smartere måde. Få her hans bedste råd til, hvordan du kan få mere ud af forskellige råvarer og rester til at fuldende din madlavning.

Skab en cirkulær måde at lave hjemmebag på ved at bruge resterne af dit brød igen og igen. Foto: Electrolux.

Skift persillen i din hjemmelavede pesto ud med grønne gulerodstoppe for en rig, grøn smag. Foto: Electrolux

Brug dine brune bananer til en hjemmelavet smoothie bowl, så den får mere smag og kraft. Foto: Electrolux

5. Smid ikke dine brune bananer ud, men brug dem til desserter og morgenmad

Mange har desværre en tendens til at smide brune bananer ud, fordi de tror, de er blevet dårlige og ubrugelige. Men det kunne ikke være mere forkert, for du kan sagtens bruge dem, selvom de er blevet brune. Nemmest er at skrælle dem og skære dem i mindre stykker, så du kan fryse stykkerne ned og bruge dem i smoothies, til is eller når du skal bage kager.