Opskrift til 4 personer
ferskner eller nektariner 4 stk., modne
olivenolie 1 spsk.
mild blå ost 100 g, gorgonzola eller anden danablue-type
akaciehonning 2 spsk.
Skær fersknerne over ved med en kniv at følge den naturlige rille, der deler frugten, vrid de to halvdele fra hinanden og fjern stenen fra den ene.
Ved servering:
Pensl ferskenstykkernes skæreflade let med olie, og grill snitfladen på medium varme uden at vende på dem 3-4 minutter. Vend stykkerne, og varm dem kort igennem 30 sek. på skindsiden. Det er o.k. at alle halvdelene ikke får perfekte grillstriber, det er varmen og karameliseringen, der er det vigtigste.
Tag fersknerne fra varmen, fordel den let smuldrede blå ost over dem og dryp med akaciehonningen.
Servér dem lune, men ikke brandvarme, med en let sødlig dessertvin eller evt. med grillede skiver rugbrød. Mørk øl med sødme er også god til.