Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grillet laks med citron og urter

En nem middagsret, der fungerer til både hverdag og fest.

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Grillet laks med citron og urter

4-6 personer

Det skal du bruge:

  • 1 lakseside, ca. 800 g
  • Salt og peber
  • 1 spsk. ahornsirup
  • 100 g mayonnaise
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1-2 fed hvidløg, knuste
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ økologisk citron
  • 2-3 lime
  • Persille
  • Dild
  • ½ økologisk citron

Sådan gør du:

  1. Gå laksesiden efter for ben, og læg den på en foliebakke/grillplade.
  2. Krydr med salt og peber.
  3. Rør ahornsirup, mayonnaise, sennep, hvidløg, spidskommen, koriander og fintrevet citronskal og -saft sammen.
  4. Smør det på laksen, og grill den ved indirekte varme ca. 15 min.
  5. Halvér limene, og grill dem på skærefladen.
  6. Kom masser af krydderurter samt revet citronskal oven på laksen, og servér med de grillede lime.

Relaterede Artikler