
Grillet laks med urter og citron
En nem middagsret, der fungerer til både hverdag og fest.
AfGitte Heidi Rasmussen
Grillet laks med citron og urter
4-6 personer
Det skal du bruge:
- 1 lakseside, ca. 800 g
- Salt og peber
- 1 spsk. ahornsirup
- 100 g mayonnaise
- 1 tsk. dijonsennep
- 1-2 fed hvidløg, knuste
- 1 tsk. stødt spidskommen
- 1 tsk. stødt koriander
- ½ økologisk citron
- 2-3 lime
- Persille
- Dild
- ½ økologisk citron
Sådan gør du:
- Gå laksesiden efter for ben, og læg den på en foliebakke/grillplade.
- Krydr med salt og peber.
- Rør ahornsirup, mayonnaise, sennep, hvidløg, spidskommen, koriander og fintrevet citronskal og -saft sammen.
- Smør det på laksen, og grill den ved indirekte varme ca. 15 min.
- Halvér limene, og grill dem på skærefladen.
- Kom masser af krydderurter samt revet citronskal oven på laksen, og servér med de grillede lime.