Grill Grillet laks med urter og citron En nem middagsret, der fungerer til både hverdag og fest. Af Gitte Heidi Rasmussen — 27. maj 2021 © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Grillet laks med citron og urter 4-6 personer Det skal du bruge: 1 lakseside, ca. 800 g Salt og peber 1 spsk. ahornsirup 100 g mayonnaise 1 tsk. dijonsennep 1-2 fed hvidløg, knuste 1 tsk. stødt spidskommen 1 tsk. stødt koriander ½ økologisk citron 2-3 lime Persille Dild ½ økologisk citron Sådan gør du: Gå laksesiden efter for ben, og læg den på en foliebakke/grillplade. Krydr med salt og peber. Rør ahornsirup, mayonnaise, sennep, hvidløg, spidskommen, koriander og fintrevet citronskal og -saft sammen. Smør det på laksen, og grill den ved indirekte varme ca. 15 min. Halvér limene, og grill dem på skærefladen. Kom masser af krydderurter samt revet citronskal oven på laksen, og servér med de grillede lime. Relateret Annonce Grillet en papillote med torsk, citron og dukkah Annonce Jon Daniel Edlund: “Grillen fungerer perfekt som det udendørs samlingspunkt” Annonce Grillkylling deluxe med nye danske kartofler Annonce Mattias Hundebøll: “Udenfor bliver madlavningen til en leg, som vi er fælles om” Annonce Thomas Rode: “Når jeg griller, er det en måde at finde tilbage til fortiden på” Annonce Thomas Rodes gazpacho af grillede grøntsager med hummer