© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Grillet laks med urter og citron

En nem middagsret, der fungerer til både hverdag og fest.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ½ lakseside ca. 800 g
  • salt og peber
  • ½ spsk. ahornsirup
  • 40 g mayonnaise
  • ½ tsk. dijonsennep
  • ¾ fed hvidløg, knuste
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • ¼ økologisk citron
  • lime
  • persille
  • dild

Sådan gør du

  1. Gå laksesiden efter for ben, og læg den på en foliebakke/grillplade.
  1. Krydr med salt og peber.
  1. Rør ahornsirup, mayonnaise, sennep, hvidløg, spidskommen, koriander og fintrevet citronskal og -saft sammen.
  1. Smør det på laksen, og grill den ved indirekte varme ca. 15 min.
  1. Halvér limene, og grill dem på skærefladen.
  1. Kom masser af krydderurter samt revet citronskal oven på laksen, og servér med de grillede lime.