Forret —
Opskrift på påskesild
Årets påskesild er paneret og stegt og serveres med spæde råsyltede rabarber og en lille snaps.
Tekst — Lone Kjær
Både sild og rabarber kan med fordel tilberedes dagen før.
Lysegrønne tallerkener fra Sprek Keramik, mørkegrøn tallerken udlånt af Wokshop, krystal cocktailglas fra Louise Roe, vintage-snapseglas fra Holte Antik.
Sild med råsyltede rabarber og snaps
Til 4 personer
Det skal du bruge:
Rabarber
- 200 g rabarber
- 100 g sukker
Stegte sild
- 4 sildefileter
- 1 spsk. sennep
- salt og peber
- rugmel
- smør
Eddikelage
- 2 ½ dl eddike
- 75 g brun farin
- 2 laurbærblade
- 1 potte brøndkarse
- rugbrød
Sådan gør du:
Rabarber
- Skær rabarberne i små strimler på skrå. Kom dem i en lille skål, og drys sukkeret over. Vend forsigtigt rundt.
- Stil skålen over vandbad, til sukkeret er opløst, og rabarberne følges en anelse møre. De skal have bid.
- Tag skålen af varmen, og afkøl rabarberne.
Stegte sild
- Klip finnerne af sildefileterne, og fjern eventuelle ben.
- Skyl fileterne, og læg dem med kødsiden opad.
- Dup fiskekødet tørt med et stykke køkkenrulle – skindsiden skal være fugtig, for at rugmelet hænger ved.
- Smør sildefileterne med sennep, og krydr med salt og peber.
- Fold hver sildefilet sammen, og vend dem i rugmel.
- Lad smørret blive gyldent i en pande, og steg sildefileterne ved jævn varme ca. 3 min. på hver side.
- Læg de stegte sild i et lille dybt fad.
Eddikelage
- Bring eddike og brun farin i kog.
- Tilsæt laurbærblade, og hæld den varme lage over sildene.
- Stil sildene tildækket på køkken-bordet mindst et par timer.
- Alternativt opbevares de på køl til næste dag.
Anretning
- Afdryp sildene, og fordel dem i glas med råsyltede rabarber og brøndkarse.
- Servér med rugbrød.