Kold blegsellerisuppe

Opskrift på skøn hverdagsluksus med et strejf champagne, men cava og andre vine lavet efter champagnemetoden er selvfølgelig også fine, bare de ikke er for søde.

© Anders Schønnemann

Opskrift til 4 personer
blegselleri 8 stilke til suppen og 2 hele til rørepinde
løg 4 stk.
smør
hønse- eller grønsagsbouillon 8 dl
cremefraiche 38% 2 dl
salt og peber
champagne 1 flaske

Skær stilkene i små stykker, og hak løgene. Svits grønsagerne i smør i en gryde, uden at de tager farve. Kom bouillon i gryden, og lad suppen simre under låg i ca. 10 minutter. Blend nu suppen, til den er helt jævn, si eventuelle selleritrævler fra, og kom den tilbage i gryden.

Rør cremefraiche heri, og lad suppen blive kold. Smag suppen til med salt og peber, og kom i glas.
Top med lidt champagne, og rør rundt med selleristilk. Resten af champagnen drikkes hertil.

Relaterede Artikler