© Anders Schønnemann

Kold blegsellerisuppe

Opskrift på skøn hverdagsluksus med et strejf champagne, men cava og andre vine lavet efter champagnemetoden er selvfølgelig også fine, bare de ikke er for søde.

Opskrift til 4 personer
blegselleri 8 stilke til suppen og 2 hele til rørepinde
løg 4 stk.
smør
hønse- eller grønsagsbouillon 8 dl
cremefraiche 38% 2 dl
salt og peber
champagne 1 flaske

Skær stilkene i små stykker, og hak løgene. Svits grønsagerne i smør i en gryde, uden at de tager farve. Kom bouillon i gryden, og lad suppen simre under låg i ca. 10 minutter. Blend nu suppen, til den er helt jævn, si eventuelle selleritrævler fra, og kom den tilbage i gryden.

Rør cremefraiche heri, og lad suppen blive kold. Smag suppen til med salt og peber, og kom i glas.
Top med lidt champagne, og rør rundt med selleristilk. Resten af champagnen drikkes hertil.