
Jasmin-te-røget jomfruhummer
En opskrift med asparges, mozzarella og parma.
AfOpskrift til 4 personer
jomfruhummer 12 stk.
jasmin-te 1 tsk.
salt 1 tsk.
olivenolie 1 spsk.
asparges 12 stk.
mozzarella 2 stk. á 125 g
parmaskinke 4 skiver
timian 2 spsk., groft hakket
sort peber
citron 1 stk.
Flæk jomfruhummerne med en stor, tung kokkekniv ved at lægge hummeren med ryggen nedad. Pres så kniven oppe fra hovedet og ned gennem kroppen. Fjern tarmen, som sidder nede i halen. Pensl jomfruhummerhalerne med olivenolie. Knus teen mellem fingrene, og bland den med salt. Drys jomfruhummerhalerne med te-saltet. Skær bunden af apargesene (se tippet nederst). Skær ostene i 8 skiver. Læg en skive ost på skinken, derpå 3 asparges og dereft er en ekstra skive ost. Krydr med timian og sort peber. Pak dereft er skinken omkring aspargesene, brug evt. en tandstikker til at sætte det ekstra godt fast. Grill aspargsene ca. 2-3 minutter på hver side. Læg jomfruhummeren på en meget varm grill med kødet nedad. Når alle jomfruhummerne er på plads, smid da en 1 tsk. jasmin-te ned på de varme kul eller den varme lavasten, og læg låg på. Fjern låget eft er 1-2 minutt er, og jomfruhummerne er grillet og røget på én gang. Servér jomfruhummerne med en aspargespakke og 1/2 citron. Hvid tallerken, Familia, designet af Ole Jensen, Normann Copenhagen.
Tip: Bøj en asparges ved bunden. Det, der knækker af, er trådet, resten kan bruges til at spise. Det er nok blot at knække en asparges, så har du længden på, hvor den trådede del skal skæres af med en kniv.