
Hellefisk-tatar med polka-beder
Den let røgede tatar er lækker til de fint, lakridskrydrede beder, som faktisk også har lidt bid fra chilien.
AfTil 4 personer
Lage:
milde chili 1-2
vand 5 dl
lagereddike 2 dl
sukker 1 dl
salt 1 tsk.
stjerneanis 2
polka-beder uden stilke 800 g
friske kullerfileter 300 g
salt 1 tsk.
sukker 1 tsk.
hvide peberkorn 8
røget hellefisk 175 g
lime 1
mild olivenolie 4 spsk.
cremefraiche 18% 3 spsk.
friskrevet peberrod
salt
sukker
brøndkarse
purløg
Kom beder med skal i en gryde med vand og kog dem møre. Mærk efter 20 minutter. Størrelsen afgør kogetiden. Skyl i koldt vand, og pil skallen af bederne. Kom bederne i et Atamon-skyllet glas.
Flæk chilien på langs, og kog alle ingredienser til lagen sammen i en gryde. Lad simre 5 minutter. Hæld lagen på bederne i glasset og luk. Lad trække et døgn, før du serverer dem.
Kom den friske fisk i en gryde, og dæk med vand. Krydr med salt, sukker og peberkorn. Kog vandet op, og lad simre med låg i 2 minutter.
Tag fra komfuret, og lad fisken blive kold i vandet. Afdryp fisken, og hak den groft. Hak den røgede hellefisk groft, og bland de to fisk.
Smag til med lidt limesaft.
Sæt tatar på fire tallerkener ved hjælp af en ringform.
Rør cremen af olie, cremefraiche og peberrod sammen, og smag til med salt og sukker.
Pynt tatar med brøndkarseblade. Server med beder, creme og purløg.