© Pia Enghild

Grønne aspargessticks og krabbecreme

Det ser grønt og dejligt ud – og de sprøde asparges er lige til at hapse, dyppet i lækker creme med friske ærter og krabbekød.

Opskift til 4 personer

taskekrabbekløer 2 stk. (á ca. 125 g)
grønne asparges 8 stk.
bambusspyd 16 stk.
friske ærter fra 10 bælge
piskefløde ½ dl
groft salt et nip
friskkværnet peber

Skrub krabbekløerne, og kom dem i kogende vand tilsat lidt salt. Kog dem ved svag varme i ca. 4 min. Tag gryden af varmen, og lad kløerne køle af i kogevandet.

Knæk skallen med en nøddeknækker eller – måske endnu nemmere – bagsiden af en spiseske. Pil krabbekødet ud, og pas på, at der ikke gemmer sig skaldele i kødet.

Knæk den nederste, seje del af aspargesene. Kom aspargesene i kogende, letsaltet vand og kog dem i ca. 1 min. Løft aspargesene op, og afkøl dem i iskoldt vand.

Del aspargesene i to, og sæt dem på spyd. Hak ærterne groft.

Pisk fløden let, og tilsæt salt og peber. Vend forsigtigt krabbekød og ærter heri.

Anret aspargesspyddene i glas med krabbecremen i bunden.

Damaskdug fra Juna Danmark, blå skål fra Iittala og kande og glas i farvet glas fra Rikke Stenholt.