Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Grønne aspargessticks og krabbecreme

Det ser grønt og dejligt ud – og de sprøde asparges er lige til at hapse, dyppet i lækker creme med friske ærter og krabbekød.

© Pia Enghild

Opskift til 4 personer

taskekrabbekløer 2 stk. (á ca. 125 g)
grønne asparges 8 stk.
bambusspyd 16 stk.
friske ærter fra 10 bælge
piskefløde ½ dl
groft salt et nip
friskkværnet peber

Skrub krabbekløerne, og kom dem i kogende vand tilsat lidt salt. Kog dem ved svag varme i ca. 4 min. Tag gryden af varmen, og lad kløerne køle af i kogevandet.

Knæk skallen med en nøddeknækker eller – måske endnu nemmere – bagsiden af en spiseske. Pil krabbekødet ud, og pas på, at der ikke gemmer sig skaldele i kødet.

Knæk den nederste, seje del af aspargesene. Kom aspargesene i kogende, letsaltet vand og kog dem i ca. 1 min. Løft aspargesene op, og afkøl dem i iskoldt vand.

Del aspargesene i to, og sæt dem på spyd. Hak ærterne groft.

Pisk fløden let, og tilsæt salt og peber. Vend forsigtigt krabbekød og ærter heri.

Anret aspargesspyddene i glas med krabbecremen i bunden.

Damaskdug fra Juna Danmark, blå skål fra Iittala og kande og glas i farvet glas fra Rikke Stenholt.

Relaterede Artikler