Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Groft speltbrød

Et ægte fuldkornsbrød med saftig krumme, fordi der er grød af kogte speltkerner i dejen. Her et måltid i sig selv med marineret aubergine til.

© John Bendtsen

Fordej:
vand 2 dl, lunt
gær 2,5 g
groft speltmel 150 g

Brøddej:
vand 2 dl, lunt
gær 2,5 g
speltkerner 100 g, parboiled
Maldon havsalt 4 tsk.
groft speltmel 350-400 g
oliven- eller rapsolie 1 tsk.

Rør ingredienserne til fordejen sammen, og lad den stå tildækket ved almindelig køkkentemperatur i ca. 24 timer.

Giv speltkernerne et opkog i vand, afdryp, og kog dem sagte i 4 dl frisk vand, 30-35 min.

Rør fordejen igennem, tilsæt gær, vand, salt, kogte speltkerner og så meget mel, som dejen kan tage, dejen skal være blød.

Kom olie i en skål, tril dejen rundt i skålen, og lad den hæve til dobbelt størrelse (ca. 2 timer).

Vend den hævede dej ud af skålen, og tryk den blidt ned i en smurt form, ca. 3 l.

Dejen, som kun fylder formen halvt op, skal nu hæve til den nærmer sig formens kant.

Bag i en 200° varm ovn i ca. 50 min.

Marineret aubergine
aubergine 1 stk., lille til mellemstor
oliven- eller koldpresset rapsolie til pensling
rød chili 1 stk., lille, skåret i tynde skiver på tværs
rødvinseddike 2 spsk.
olivenolie 6 spsk.
bredbladet persille 1-2 spsk., hakket

Skær auberginen i 1 cm tykke skiver, pensl dem med olie, og steg dem på en grillpande.

Bland dem med de øvrige ingredienser i en skål eller et sylteglas.

Relaterede Artikler