Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Blomkålssuppe med spinat, kammuslinger og kapers

Start middagen med en cremet blomkålssuppe med frisk spinat, stegte kammuslinger og friterede kapers. Lækkert, enkelt og meget appetitligt!

© Anders Schønnemann

Opskrift på skøn blomkålssuppe

4 personer

Det skal du bruge:

Blomkålssuppe

  • blomkål 1⁄2 stk.
  • bagekartoffel 1 stk.
  • olivenolie 2 spsk.
  • persille 3 kviste
  • grøntsagsbouillon 1 l
  • fløde 2 dl
  • stødt muskatnød ca. 1 tsk.
  • salt og peber

Friterede kapers

  • olivenolie til stegning
  • kapers 2 spsk.

Kammuslinger

  • kammuslinger 4-8 stk.
  • flagesalt
  • peber
  • smør 2 spsk.
  • babyspinat 1 bakke

skovsyre 1 potte til pynt

Sådan gør du:

  1. Del blomkålen i små buketter. Skræl kartoflen, og skær den i små tern.
  2. Varm olien i en gryde, og rist kartofler og blomkål et par min. Tilsæt persille, hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i ca. 20 min.
  3. Blend suppen, og tilsæt fløden. Smag til med muskatnød, salt og peber.
  4. Varm lidt olie i en lille gryde, og fritér kapersene ved god varme i ca. 5 min., til de er godt sprøde. afdryp på et stykke fedtsugende papir.
  5. Tør kammuslingerne på et stykke køkkenrulle, så de ikke længere er fugtige. Krydr med salt og peber.
  6. Smelt smørret på en pande med slip let-belægning. Når smørret er godt varmt, steges kammuslingerne ca. 1 min. på hver side og tages derefter af panden.
  7. Skyl spinaten, og slyng den tør. Anret suppen med frisk spinat, kammuslinger og friterede kapers. Pynt med skovsyre.

Relaterede Artikler