
Blomkålssuppe med spinat, kammuslinger og kapers
Start middagen med en cremet blomkålssuppe med frisk spinat, stegte kammuslinger og friterede kapers. Lækkert, enkelt og meget appetitligt!
AfLone Kjær
Opskrift på skøn blomkålssuppe
4 personer
Det skal du bruge:
Blomkålssuppe
- blomkål 1⁄2 stk.
- bagekartoffel 1 stk.
- olivenolie 2 spsk.
- persille 3 kviste
- grøntsagsbouillon 1 l
- fløde 2 dl
- stødt muskatnød ca. 1 tsk.
- salt og peber
Friterede kapers
- olivenolie til stegning
- kapers 2 spsk.
Kammuslinger
- kammuslinger 4-8 stk.
- flagesalt
- peber
- smør 2 spsk.
- babyspinat 1 bakke
skovsyre 1 potte til pynt
Sådan gør du:
- Del blomkålen i små buketter. Skræl kartoflen, og skær den i små tern.
- Varm olien i en gryde, og rist kartofler og blomkål et par min. Tilsæt persille, hæld bouillon på, og lad suppen simre under låg i ca. 20 min.
- Blend suppen, og tilsæt fløden. Smag til med muskatnød, salt og peber.
- Varm lidt olie i en lille gryde, og fritér kapersene ved god varme i ca. 5 min., til de er godt sprøde. afdryp på et stykke fedtsugende papir.
- Tør kammuslingerne på et stykke køkkenrulle, så de ikke længere er fugtige. Krydr med salt og peber.
- Smelt smørret på en pande med slip let-belægning. Når smørret er godt varmt, steges kammuslingerne ca. 1 min. på hver side og tages derefter af panden.
- Skyl spinaten, og slyng den tør. Anret suppen med frisk spinat, kammuslinger og friterede kapers. Pynt med skovsyre.