© Stine Christiansen

Opskrift på iskold gin og tonic med twist af rabarber

Opgrader den klassiske cocktail med et twist af sommerens røde rabarber – perfekt til gæster på terrassen.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 400 g snittede rabarber
  • 100 g sukker
  • 4 dl gin

Rabarbersirup

  • 200 g snittede rabarber
  • 100 g sukker

Sådan gør du

  1. Kom de snittede rabarber og sukker i et glas, hæld gin over, luk glasset, og ryst godt, til sukkeret er opløst.
  1. Sæt det mørkt og koldt i en uges tid.
  1. Si lagen, og opbevar rabarberginen i en flaske.
  1. Kog rabarber og sukker ved lav varme, til rabarberne safter og er møre – rør endelig ikke i dem.
  1. Si lagen, og reducér, til konsistensen er som tynd sirup.
  1. Opbevar i et lille glas.
  1. Kom lidt sirup samt rabarbergin i glassene med knust is, og hæld tonic over.
© Stine Christiansen