Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Få kaffeekspertens bedste tips til hjemmelavet iskaffe

Niels Østergaard er kaffeekspert og kaffeambassadør for Nespresso og har brygget mere iskaffe end de fleste. Han løfter sløret for sine bedste tricks til at lave perfekt iskaffe derhjemme.

Tips til den bedste hjemmelavet iskaffe

© Getty

Den perfekte sommerdrik

Kold kaffe, isterninger, mælk og måske et skvæt sirup. Iskaffe er på rekordtid blevet danskernes sommerfavorit, og de flyver over disken på landets caféer og kaffebarer. Men det kan hurtigt blive dyrt at slukke iskaffetørsten. Så hvorfor ikke lære at lave en lækker iskaffe derhjemme?

Niels Østergaard, der er kaffeambassadør hos Nespresso Danmark, deler sine bedste tips til at lave en forfriskende iskaffe i eget køkken.

– Iskaffe har aldrig været mere populært, og det giver mening. Det er nemlig en perfekt kombination af kaffens fantastiske aroma, siruppens sødme og isterningernes forfriskende kølighed. Derfor er det i mine øjne en perfekt sommerdrik, og med simple tips kan du tage din iskaffe til det næste niveau, siger Niels Østergaard, der her giver sine fem bedste tricks.

Vælg en kaffetype, der smager godt koldt

Når du brygger iskaffe, er det vigtigt at vælge en forholdsvis kraftig kaffetype.

Filterkaffe fungerer f.eks. ikke særlig godt til en iskaffe, da bryggemetoden betyder, at kaffen bliver for vandholdig - og med isterninger oveni ender iskaffen med at miste sin aroma og styrke.

Sørg derfor altid for at bruge en kaffe, der kan holde til at blive fortyndet med isterninger – hvis du har en Nespresso-maskine anbefaler jeg kaffevarianten Ice Leggero, der er lavet specifikt til iskaffe.

Lav iskaffe som i Japan

I Japan har de deres helt egen tilgang, hvor der brygges en særlig stærk kaffe direkte over isterningerne, som fungerer som både opblanding og afkølingen.

De bruger håndbrygget filterkaffe, hvor de skifter halvdelen af det varme brygvand ud med isterninger i karaflen, så der opnås balance i kaffen.

Teknikken giver en helt anden smagsprofil og det er måske derfor, at den vinder udbredelse til andre dele af verden.

Hvis man er til det, kan man tilføje et skvæt mælk – men i Japan drikkes den uden mælk.

Plantemælk giver ny dimension til iskaffen

Der bruges stadig en overvægt af almindelig mælk i danskernes iskaffe, men plantebaserede mælkealternativer giver en helt anden smagsprofil.

Havredrik er f.eks. virkelig velegnet i iskaffe, da den modsat andre mælkevarianter, har en naturlig sødme, hvilket gør, man ikke behøver så meget sirup i iskaffen.

Frugtsirup giver en helt anden profil

Det lyder måske lidt specielt, men frugtsirup fungerer fantastisk godt i iskaffe.

Det er værd at huske at kaffe kommer fra et bær, og frugt komplimenterer de frugtige noter i kaffen.

Det er særligt relevant, hvis man ikke er til de søde og lidt tungere sirupper med vanilje eller karamel.

Husk at få rørt siruppen godt ud i kaffen, så du får en perfekt afbalanceret sødme i hele drikken.

En forfriskende fredagsdrink til weekenden

Irish Coffee er ikke den eneste festlige kaffecocktail.

Iskaffe kan snildt laves til en forfriskende og kold drink.

Prøv for eksempel en Espresso & Tonic – en frisk og letbitter drink, der får aroma og dybde fra espressoen og en helt ny dimension med tilføjelsen af en god tonic.

Og man kan naturligvis tilføje en smule gin, hvis man har lyst.

Relaterede Artikler