Små isvafler med vaniljeis og rabarbersorbet med frysetørrede bær
Til 4 personer.
Det skal du bruge:
Rabarbersorbet
250 g rabarber
135 g sukker
1½ dl vand
4 g melatin
25 g glukose
50 ml yuzu- eller limesaft
Isvafler
4 ark brickdej
1 spsk. plantesmør
Vaniljeiscreme
1½ dl havredrik
1 dl sojafløde
50 g rørsukker
1 vaniljestang
1 spsk. vaniljesukker
2 g melatin
Pynt
2 spsk. frysetørrede hindbær
2 spsk. krymmel, efter eget valg
hvedekerner til anretning
Sådan gør du:
Skær rabarber i grove stykker, og skyl hurtigt.
Tag 100 g sukker af de 135 gram, og drys på rabarberne. Sæt på køl til dagen efter.
Blend rabarber med vand, og pres al juicen fri. Pres det gerne i hænderne, så du får alt med.
Bland de sidste 35 g sukker med melatin.
Kog juicen op med sukker- og melatinblandingen, glukose og yuzusaft i et par minutter.
Sæt isen på køl. Når den er kold, er den blevet til en hård gelé, der skal blendes glat, før den kommer på ismaskine.
Skær brickdej i halve stykker fra hjørne til hjørne, så du får 8 trekanter.
Smelt plantesmør, og pensl stykkerne på begge sider.
Rul stykkerne om hver sin kræmmerhusform, så du får en isvaffelform.
Sæt formen ned i en anden kræmmerhusform, og bag dem sprøde og gyldne i ovnen på 140 grader i ca. 8-10 min. Dette sikrer, at brickdejen bages ensformigt og beholder formen under bagning.
Lun havredrik, sojafløde og sukker op.
Skrab korn ud af vaniljestangen, og kom i gryden.
Bring gryden i kog.
Bland vaniljesukker og melatin, og kom i gryden.
Rør godt rundt, og kog i 1 min. Sæt isen på køl i ca. 2 timer.
Blend isen med en stavblender, til den er glat, og den er klar til at komme i ismaskinen.
Blend rabarbersorbeten på ismaskine, til den er blevet fast, og kom i en sprøjtepose med en stjernetylle.
Kør vaniljeisen, til den er fast. Kom ligeledes isen på en sprøjtepose med en stjernetylle i bunden.
Læg isen på frys i 10 min.
Fyld en skål med hvedekerner, og sæt vaflerne heri.
Sprøjt fire vafler med vaniljeis og fire med rabarbersorbet.
Dyp dem med rabarber i frysetørrede bær, og brug krymmel til vaniljeisen.