Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Vegansk vaniljeis og rabarbersorbet i små isvafler

Et perfekt - og køligt - mix af surt og sødt.

© Martin Dyrløv

Små isvafler med vaniljeis og rabarbersorbet med frysetørrede bær

Til 4 personer.

Det skal du bruge:

Rabarbersorbet

  • 250 g rabarber
  • 135 g sukker
  • 1½ dl vand
  • 4 g melatin
  • 25 g glukose
  • 50 ml yuzu- eller limesaft

Isvafler

  • 4 ark brickdej
  • 1 spsk. plantesmør

Vaniljeiscreme

  • 1½ dl havredrik
  • 1 dl sojafløde
  • 50 g rørsukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 spsk. vaniljesukker
  • 2 g melatin

Pynt

  • 2 spsk. frysetørrede hindbær
  • 2 spsk. krymmel, efter eget valg
  • hvedekerner til anretning

Sådan gør du:

  1. Skær rabarber i grove stykker, og skyl hurtigt.
  2. Tag 100 g sukker af de 135 gram, og drys på rabarberne. Sæt på køl til dagen efter.
  3. Blend rabarber med vand, og pres al juicen fri. Pres det gerne i hænderne, så du får alt med.
  4. Bland de sidste 35 g sukker med melatin.
  5. Kog juicen op med sukker- og melatinblandingen, glukose og yuzusaft i et par minutter.
  6. Sæt isen på køl. Når den er kold, er den blevet til en hård gelé, der skal blendes glat, før den kommer på ismaskine.
  7. Skær brickdej i halve stykker fra hjørne til hjørne, så du får 8 trekanter.
  8. Smelt plantesmør, og pensl stykkerne på begge sider.
  9. Rul stykkerne om hver sin kræmmerhusform, så du får en isvaffelform.
  10. Sæt formen ned i en anden kræmmerhusform, og bag dem sprøde og gyldne i ovnen på 140 grader i ca. 8-10 min. Dette sikrer, at brickdejen bages ensformigt og beholder formen under bagning.
  11. Lun havredrik, sojafløde og sukker op.
  12. Skrab korn ud af vaniljestangen, og kom i gryden.
  13. Bring gryden i kog.
  14. Bland vaniljesukker og melatin, og kom i gryden.
  15. Rør godt rundt, og kog i 1 min. Sæt isen på køl i ca. 2 timer.
  16. Blend isen med en stavblender, til den er glat, og den er klar til at komme i ismaskinen.
  17. Blend rabarbersorbeten på ismaskine, til den er blevet fast, og kom i en sprøjtepose med en stjernetylle.
  18. Kør vaniljeisen, til den er fast. Kom ligeledes isen på en sprøjtepose med en stjernetylle i bunden.
  19. Læg isen på frys i 10 min.
  20. Fyld en skål med hvedekerner, og sæt vaflerne heri.
  21. Sprøjt fire vafler med vaniljeis og fire med rabarbersorbet.
  22. Dyp dem med rabarber i frysetørrede bær, og brug krymmel til vaniljeisen.

Relaterede Artikler