Til opskriften skal du bruge fem små tærteforme: 6 cm i diameter i bunden og 7,5 cm i toppen. Du kan også bruge en almindelig tærteform.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Mørdej
56
g
mel
16
g
flormelis
En knivspids salt
28
g
smør
½
pasteuriseret æggeblomme
Hindbærfyld
12
g
sukker
½
vaniljestang
30
g
hindbær
Hvid chokoladeganache
60
g
hvid chokolade
30
ml
piskefløde
4
g
glukosesirup
Pynt
1¼
spsk.
hvid chokolade
¾
spsk.
hvid chokolade, perler
¾
spsk.
hindbær, frysetørret
Sådan gør du
Mørdej
Kom mel, flormelis og salt i en røremaskine.
Skær smør i tynde skiver, og kom det i røremaskinen. Rør, indtil det ligner “revet parmesan”.
Kom æggeblommen ved, og saml hurtigt dejen.
Dæk dejen til, og lad den hvile på køl, 30 min.
Sæt ovnen på 170°, varmluft.
Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd de små tærteforme med dejen. Opskriften giver dig en større portion mørdej, end du skal bruge til tærterne. Frys resten ned – så kan du nemt tø det op og lave en tærte, når lysten melder sig.
Beklæd de mørdejsklædte tærteforme med bagepapir, og fyld dem derefter med ris eller tørrede linser, så dejen ikke glider ned, mens de forbages.
Bag tærtebundene, 10 min.
Fjern bagepapir og ris, og bag tærtebundene i yderligere 5-7 min., til de er fint gyldne og sprøde.
Hindbærfyld
Vaniljesukker: Bland 30 g sukker med kornene fra 1/4 vaniljestang.
Bring hindbær og hjemmelavet vaniljesukker i kog i en gryde, og lad det simre, 2-3 min.
Hæld de vaniljekogte hindbær i en skål til afkøling.
Hvid chokoladeganache
Hak den hvide chokolade helt fint, og kom den i en skål.
Varm fløden op til kogepunktet med glukosesirup, og hæld over chokoladen.
Lad stå, 2 min., og rør derefter i cirkulære bevægelser fra midten med en dejskraber, indtil ganachen er homogen.
Stavblend ganachen.
Anretning
Fordel hindbærfyldet i tærtebundene, og hæld forsigtigt ganachen over. Stil på køl, 3 timer.
Pynt med hvide chokoladespåner, hvide chokoladeperler og hindbærpulver, og server straks tærterne.
Du kan sagtens pynte kagerne i forvejen, og opbevare dem på køl i en lufttæt beholder, til de skal nydes.