© Foto og styling: Stine Christiansen

Sommerbær i brachetto med amarettocreme

Vælg selv dine yndlingsbær, marinér dem i brachetto, som er den røde italienske udgave af Moscato d’Asti, og servér dem med en amarettocreme.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

  • ¼ l brachettovin
  • 50 g sukker
  • ¼ kg bær, fx jordbær, hindbær og blåbær
  • 125 g mascarpone
  • 1 dl piskefløde
  • ½ vaniljestang
  • ¼ dl amaretto
  • ½ dl flormelis
  • 4 ladyfingers
  • hvid chokolade

Sådan gør du

  1. Bland brachetto og sukker, og rør, til sukkeret er opløst.
  1. Skær jordbærrene i mindre stykker, og vend dem i brachettoen sammen med de øvrige bær.
  1. Kom mascarpone, fløde, vaniljekorn, amaretto og flormelis i en skål, og pisk det til en luftig flødecreme.
  1. Anret to ladyfingers i hvert glas, og kom bær og brachetto hen over.
  1. Top med creme, dryp evt. med ekstra brachetto, og riv lidt hvid chokolade ud over.
  1. Servér straks.