Snickers-cheesecake med Oreo-bund

Så er der FREDAGSSLIK! Prøv kagen med alt det mest smovsede fra chokolade- og kiksehylden.

Et stk. SnickersOreo, tak
© handletheheat.com

Der var engang, hvor man altid spiste lakrids og vingummi hver for sig. Den tid er heldigvis forbi, for de to ting er bare sååååå lækre sammen!

Nu er tiden kommet til at blende de store brands inden for chokoladebarer og kikseguf, og det kan bare gå godt. Det er denne dånende, dejlige cheesecake med Oreo-bund og Snickers-top i hvert fald et perfekte eksempel på.

Det skal du bruge

Til bunden

30 Oreo cookies

85 gram smeltet smør

Til fyldet

900 gram flødeost

5 store æg

300 gram brun farin

1 ¼ dl piskefløde

En teskefuld vanilje

600 gram Snickers (hakkede)

Til topping / ganache

175 gram chokoladeknapper (ikke for søde)

1 ¼ dl piskefløde

300 gram Snickers

Snickers-cheesecake - sådan gør du
© handletheheat.com

Bunden

Skru ovnen op på 160 grader.

Blend de 30 Oreos i en blender eller en food processor, indtil de er blevet til krummer. Tilsæt smøret til Oreo-massen og blend to ting sammen i køkkenmaskinen på puls-funktionen.

Tryk massen ned i bunden af springform smurt ind i en smule smør. Smør også massen halvt op ad siden på springformen. Denne opskrift er i øvrigt designet til en springform på 23 centimer i diameter (9 inches).

Bag bunden i 10 minutter. Anbring cheesecake'n på en bagerist.

Fyldet

Pisk flødeosten igennem med en elektrisk mixer, indtil den er lind. Tilsæt æggene et ad gangen. Pisk det godt sammen.

Tilsæt sukker, piskefløde og vanilje og blend videre. Vend de let hakkede Snickers rundt i dejen.

Hæld dejen hen over den afkølede bund. Bag cheesecaken i ca. en time, eller indtil toppen begynder at se tør ud. Hvis den stadig er let bævrende i midten, gør det ikke noget. Hvis det skal være, så er det bedre at underbage end at overbage.

Køl cheesecaken helt af på en bagerist. Sæt den ind i køleskabet i mindst 4 timer. Derefter kan du tage den kolde bund ud af køleskabet og slå springformen op. Anbring cheesecake’n på et serveringsfad eller et kagefad.

Topping / ganache

Hæld chokoladeknapperne ned i en skål, der kan tåle varme. Hæld piskefløden ned i en lille sautérpande, indtil fløden begynder at simre. Hæld piskefløden henover chokoladeknapperne. Lad blandingen sætte sig i ca. 3 minutter, indtil blandingen er smeltet sammen og er blevet lind.

Hæld gananchen ud over chessecake’n. Lad endelig ganachen drive lidt ned af siderne. Det giver cheesecake’n et endnu mere indbydende look. Drys de hakkede Snickers henover cheesecake’n.

Servér denne indbydende cheesecake med Snickers-bund og Oreo-top med det samme eller stil den ind i køleskabet, til den skal bruges. Den kan holde sig i op til to dage.

Kilde: handletheheat.com