Små rabarbertærter med brændt marengs
Disse fine rabarbertærter vil med garanti falde i god jord hos dine sommergæster.
AfGitte Heidi Rasmussen
Små rabarbertærter med brændt marengs
6-8 personer
Det skal du bruge:
Tærtebund
- 150 g hvedemel
- 75 g mandelmel
- 80 g flormelis
- 125 g smør
- 2 æggeblommer
Rabarberkompot
- ½ kg snittede rabarber
- ½ stang vanilje
- 200 g sukker
- 2 tsk. majsstivelse
Citronmarengs
- Saften fra ½ citron
- 250 g sukker
- 2 æggehvider
Sådan gør du:
- Bland hvedemel, mandelmel og flormelis.
- Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æggeblommerne.
- Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til 1 stor eller 6 små tærteforme.
- Læg bagepapir indvendigt i formene, og fyld op med tørrede bønner eller kikærter, så siderne ikke glider ned under bagningen.
- Bag tærtebundene i 15 min. nederst i ovnen ved 200°.
- Bring rabarber, vanilje, sukker, majsstivelse og lidt vand langsomt i kog, og lad det simre i 3-4 min.
- Bring citronsaft og sukker i kog, til sukkeret er helt opløst.
- Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens der piskes til en luftig og sej marengs.
- Kom marengsen i en sprøjtepose.
- Fordel rabarberkompotten i de bagte tærtebunde, og top med marengs.
- Brænd marengsen med en gasbrænder, og servér.