Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Små rabarbertærter med brændt marengs

Disse fine rabarbertærter vil med garanti falde i god jord hos dine sommergæster.

Små rabarbertærter

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Små rabarbertærter med brændt marengs

6-8 personer

Det skal du bruge:

Tærtebund

  • 150 g hvedemel
  • 75 g mandelmel
  • 80 g flormelis
  • 125 g smør
  • 2 æggeblommer

Rabarberkompot

  • ½ kg snittede rabarber
  • ½ stang vanilje
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. majsstivelse

Citronmarengs

  • Saften fra ½ citron
  • 250 g sukker
  • 2 æggehvider

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel, mandelmel og flormelis.
  2. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æggeblommerne.
  3. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til 1 stor eller 6 små tærteforme.
  4. Læg bagepapir indvendigt i formene, og fyld op med tørrede bønner eller kikærter, så siderne ikke glider ned under bagningen.
  5. Bag tærtebundene i 15 min. nederst i ovnen ved 200°.
  6. Bring rabarber, vanilje, sukker, majsstivelse og lidt vand langsomt i kog, og lad det simre i 3-4 min.
  7. Bring citronsaft og sukker i kog, til sukkeret er helt opløst.
  8. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens der piskes til en luftig og sej marengs.
  9. Kom marengsen i en sprøjtepose.
  10. Fordel rabarberkompotten i de bagte tærtebunde, og top med marengs.
  11. Brænd marengsen med en gasbrænder, og servér.

Relaterede Artikler