Dessert Små rabarbertærter med brændt marengs Disse fine rabarbertærter vil med garanti falde i god jord hos dine sommergæster. Af Gitte Heidi Rasmussen — 03. juli 2020 #Tærte © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Små rabarbertærter med brændt marengs 6-8 personer Det skal du bruge: Tærtebund 150 g hvedemel 75 g mandelmel 80 g flormelis 125 g smør 2 æggeblommer Rabarberkompot ½ kg snittede rabarber ½ stang vanilje 200 g sukker 2 tsk. majsstivelse Citronmarengs Saften fra ½ citron 250 g sukker 2 æggehvider Sådan gør du: Bland hvedemel, mandelmel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æggeblommerne. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til 1 stor eller 6 små tærteforme. Læg bagepapir indvendigt i formene, og fyld op med tørrede bønner eller kikærter, så siderne ikke glider ned under bagningen. Bag tærtebundene i 15 min. nederst i ovnen ved 200°. Bring rabarber, vanilje, sukker, majsstivelse og lidt vand langsomt i kog, og lad det simre i 3-4 min. Bring citronsaft og sukker i kog, til sukkeret er helt opløst. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens der piskes til en luftig og sej marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose. Fordel rabarberkompotten i de bagte tærtebunde, og top med marengs. Brænd marengsen med en gasbrænder, og servér. Relateret Dessert Lemon pie med brændt marengs og hvid chokolade Dessert Chokolade-hindbærslices med brændt marengs Dessert Mandeldrøm med brombær, timian og honning Dessert Prøv denne lækre chokoladepavlova med mokkacreme Drinks Nem opskrift på espresso martini Nytår 26 nytårsdesserter, dine gæster vil elske