Små rabarbertærter med brændt marengs

Disse fine rabarbertærter vil med garanti falde i god jord hos dine sommergæster.

Små rabarbertærter
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Små rabarbertærter med brændt marengs

6-8 personer

Det skal du bruge:

Tærtebund

  • 150 g hvedemel
  • 75 g mandelmel
  • 80 g flormelis
  • 125 g smør
  • 2 æggeblommer

Rabarberkompot

  • ½ kg snittede rabarber
  • ½ stang vanilje
  • 200 g sukker
  • 2 tsk. majsstivelse

Citronmarengs

  • Saften fra ½ citron
  • 250 g sukker
  • 2 æggehvider

Sådan gør du:

  1. Bland hvedemel, mandelmel og flormelis.
  2. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æggeblommerne.
  3. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til 1 stor eller 6 små tærteforme.
  4. Læg bagepapir indvendigt i formene, og fyld op med tørrede bønner eller kikærter, så siderne ikke glider ned under bagningen.
  5. Bag tærtebundene i 15 min. nederst i ovnen ved 200°.
  6. Bring rabarber, vanilje, sukker, majsstivelse og lidt vand langsomt i kog, og lad det simre i 3-4 min.
  7. Bring citronsaft og sukker i kog, til sukkeret er helt opløst.
  8. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens der piskes til en luftig og sej marengs.
  9. Kom marengsen i en sprøjtepose.
  10. Fordel rabarberkompotten i de bagte tærtebunde, og top med marengs.
  11. Brænd marengsen med en gasbrænder, og servér.