Dessert Små rabarbertærter med brændt marengs Disse fine rabarbertærter vil med garanti falde i god jord hos dine sommergæster. Af Gitte Heidi Rasmussen — 03. juli 2020 #Tærte © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Små rabarbertærter med brændt marengs Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Tærtebund 50 g hvedemel 25 g mandelmel 26 g flormelis 41 g smør ½ æggeblommer Rabarberkompot ¼ kg snittede rabarber ¼ stang vanilje 66 g sukker ½ tsk. majsstivelse Citronmarengs Saften fra ½ citron 83 g sukker ½ æggehvider Sådan gør du Bland hvedemel, mandelmel og flormelis. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æggeblommerne. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til 1 stor eller 6 små tærteforme. Læg bagepapir indvendigt i formene, og fyld op med tørrede bønner eller kikærter, så siderne ikke glider ned under bagningen. Bag tærtebundene i 15 min. nederst i ovnen ved 200°. Bring rabarber, vanilje, sukker, majsstivelse og lidt vand langsomt i kog, og lad det simre i 3-4 min. Bring citronsaft og sukker i kog, til sukkeret er helt opløst. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens der piskes til en luftig og sej marengs. Kom marengsen i en sprøjtepose. Fordel rabarberkompotten i de bagte tærtebunde, og top med marengs. Brænd marengsen med en gasbrænder, og servér. Relateret Dessert Chokolademoussekage med knasende kiksebund Dessert Limetærte: En nytænkt udgave af den franske Tarte au citron Dessert Opskrift på vaniljeis med rabarber og rosé Forret Bagt selleri med beurre blanc og sort trøffel Dessert 10 lækre tærter til dig, der elsker søde desserter Dessert 'Den store bagedyst'-finalist deler sin opskrift på hjemmelavede fedtebrød