Små rabarbertærter med brændt marengs

Disse fine rabarbertærter vil med garanti falde i god jord hos dine sommergæster.

Små rabarbertærter
© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Små rabarbertærter med brændt marengs

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Tærtebund

  • 50 g hvedemel
  • 25 g mandelmel
  • 26 g flormelis
  • 41 g smør
  • ½ æggeblommer

Rabarberkompot

  • ¼ kg snittede rabarber
  • ¼ stang vanilje
  • 66 g sukker
  • ½ tsk. majsstivelse

Citronmarengs

  • Saften fra ½ citron
  • 83 g sukker
  • ½ æggehvider

Sådan gør du

  1. Bland hvedemel, mandelmel og flormelis.
  1. Smuldr smørret i blandingen, og saml dejen med æggeblommerne.
  1. Lad dejen hvile 30 min. i køleskabet, og rul den ud, så den passer til 1 stor eller 6 små tærteforme.
  1. Læg bagepapir indvendigt i formene, og fyld op med tørrede bønner eller kikærter, så siderne ikke glider ned under bagningen.
  1. Bag tærtebundene i 15 min. nederst i ovnen ved 200°.
  1. Bring rabarber, vanilje, sukker, majsstivelse og lidt vand langsomt i kog, og lad det simre i 3-4 min.
  1. Bring citronsaft og sukker i kog, til sukkeret er helt opløst.
  1. Pisk æggehviderne stive, og tilsæt sukkerlagen lidt ad gangen, mens der piskes til en luftig og sej marengs.
  1. Kom marengsen i en sprøjtepose.
  1. Fordel rabarberkompotten i de bagte tærtebunde, og top med marengs.
  1. Brænd marengsen med en gasbrænder, og servér.