Små frangipanetærter med bær
Små mandelsøde tærter med blåbær bagt i den sprødeste og lette mørdejsbund og pyntet med bær på toppen.
AfAnne au Chocolat
Små frangipanetærter med masser af bær
4 personer
Det skal du bruge:
Mørdej
- 300 g mel
- 200 g smør, koldt
- 1/2 tsk. salt
- 50 ml vand, koldt
Frangipane
- 80 g mandelmel, blendet mandler
- 80 g smør, blødt
- 80 g sukker
- 2 stk. æg
- 80 g blåbær
Sådan gør du:
Mørdej
- Kom mel, smør i tern og salt i skål og smuldr med fingrene, til det ligner “revet parmesan”.
- Tilsæt vand lidt ad gangen med en dejskraber.
- Kom dejen ud på et meldrysset bord, og saml den hurtigt.
- Dæk dejen til, og lad den hvile på køl, 2 timer.
- Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 3-4 mm tykkelse og udstik tærtedejen, så den passer til de små tærteforme. Kom dejen i tærteformene
Frangipane
- Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i, og tilsæt æggene et ad gangen.
- Fordel mandelcremen på mørdejsbundene, og tryk derefter blåbærrene ned i frangipanecremen.
- Bag tærterne ved 175° varmluft, til de er fint gyldne, og tærtedejen er sprød, 20-25 min. Køl af, og pynt med jeres favoritbær.