Opskrift: Små frangipanetærter med bær

Små mandelsøde tærter med blåbær bagt i den sprødeste og lette mørdejsbund og pyntet med bær på toppen.

Frangipane tærter med bær © Anne au Chocolat

Små frangipanetærter med masser af bær

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mørdej

  • 150 g mel
  • 100 g smør, koldt
  • ¼ tsk. salt
  • 25 ml vand, koldt

Frangipane

  • 40 g mandelmel, blendet mandler
  • 40 g smør, blødt
  • 40 g sukker
  • 1 æg
  • 40 g blåbær

Sådan gør du

Mørdej

  1. Kom mel, smør i tern og salt i skål og smuldr med fingrene, til det ligner “revet parmesan”.
  1. Tilsæt vand lidt ad gangen med en dejskraber.
  1. Kom dejen ud på et meldrysset bord, og saml den hurtigt.
  1. Dæk dejen til, og lad den hvile på køl, 2 timer.
  1. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir til ca. 3-4 mm tykkelse og udstik tærtedejen, så den passer til de små tærteforme. Kom dejen i tærteformene

Frangipane

  1. Pisk smør og sukker godt sammen, vend mandelmelet i, og tilsæt æggene et ad gangen.
  1. Fordel mandelcremen på mørdejsbundene, og tryk derefter blåbærrene ned i frangipanecremen.
  1. Bag tærterne ved 175° varmluft, til de er fint gyldne, og tærtedejen er sprød, 20-25 min.
  1. Køl af, og pynt med jeres favoritbær.