© The Kitchen McCabe

Simple og lækre karamelpærer

Løber dine tænder også i vand bare du ser disse pærer, der er dyppet i karamel, chokolade, ristede hasselnødder og havsalt?

Disse pærer er ikke alene super lækre, de er også utroligt smukke – og heldigvis meget simple at lave. Server eventuelt med lidt vaniljeis.

Ingredienser:

  • 220 g smør
  • 400 g brun farin
  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 300 g lys sirup
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 10-12 pærer
  • 100 g mørk chokolade
  • Lidt hasselnødder
  • Lidt fint havsalt

Sådan laver du karamel

Smelt smøret i en stor skål. Tilsæt brun farin, kondenseret mælk og sirup. Opvarm og rør godt rundt.

Når blandingen har den rette konsistens tilsættes vanilje. Rør grundigt. Hvis blandingen ikke koges længe nok, vil den være for blød og klistret. Koger den for længe risikerer du, at den bliver for hård.

Sådan laver du karamelpærer

Vælg pærer med relativt lang stilk. Hold ved stilken og dyb pæren i karamellen. Sørg for at hele pæren er dækket. Lad pæren dryppe af og placer derefter pæren på et stykke bagepapir. Lad pæren køle af et par minutter, inden den dyppes i den smeltede chokolade. Dyp derefter pæren i havsalt, hasselnødder eller hvad du ønsker. Lad pæren køle af inden servering.

Slut eventuelt af med at lave små bladformede skilte til pærens top.

TIP: Du kan også vælge at pochere pæren let inden den dyppes i karamellen.