
Simple og lækre karamelpærer
Løber dine tænder også i vand bare du ser disse pærer, der er dyppet i karamel, chokolade, ristede hasselnødder og havsalt?
Af — 19. november 2015Disse pærer er ikke alene super lækre, de er også utroligt smukke – og heldigvis meget simple at lave. Server eventuelt med lidt vaniljeis.
Ingredienser:
- 220 g smør
- 400 g brun farin
- 1 dåse kondenseret mælk
- 300 g lys sirup
- 1 tsk vaniljesukker
- 10-12 pærer
- 100 g mørk chokolade
- Lidt hasselnødder
- Lidt fint havsalt
Sådan laver du karamel
Smelt smøret i en stor skål. Tilsæt brun farin, kondenseret mælk og sirup. Opvarm og rør godt rundt.
Når blandingen har den rette konsistens tilsættes vanilje. Rør grundigt. Hvis blandingen ikke koges længe nok, vil den være for blød og klistret. Koger den for længe risikerer du, at den bliver for hård.