Semifreddo: En ægte italiensk isklassiker

Semifreddo er en klassisk italiensk isdessert, der ligesom dens franske fætter parfaiten, også kan - eller rettere skal - laves uden ismaskine.

Semifreddo is

Mandel-semifreddo

Den store forskel på de to typer is er, at der, udover æggesnaps og flødeskum, også er marengs i en semifreddo. Det giver den færdige is en lettere og blødere følelse end parfaiten, og som navnet antyder (semifreddo betyder ’halvkold’ på italiensk) virker den aldrig helt hård eller stivfrossen, selvom den nydes direkte fra fryseren – takket være marengsen. I denne version er semifreddoen tilsmagt med Amaretto (italiensk mandellikør, RED.), marcipan, pistacie og mørk chokolade – og det her er en af mine egne personlige yndlingsis i kategorien ’uden ismaskine’.

Du kan finde denne - og mange andre lækre opskrifter - i Magasinet Lækkerier, som kan downloades gratis i AppStore og Google Play.

Få mere inspiration hos Magasinet Lækkerier her!

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

Det skal du bruge:

  • 26 g æggeblommer
  • 20 g sukker (til æggeblommerne)
  • ¾ dl piskefløde
  • 30 g æggehvider
  • 6½ g sukker (til æggehvider)
  • 16 g mørkt chokolade, finthakket
  • 10 g pistacienødder, usaltede og hakkede
  • 25 g marcipan
  • 8⅓ ml amaretto (mandellikør)

Sådan gør du:

  • Beklæd formen med husholdningsfilm eller bagepapir og stil den i fryseren mens du forbereder isen.
  • Hak chokolade og pistacienødder fint. Riv marcipanen på et groft rivejern.
  • Pisk æggeblommer og sukker luftige og lyse i en skål. Æggesnapsen skal være helt lys og det tager ca. 5 minutter med en håndmikser. Hæld Amarettoen i blandingen og pisk til den er jævnt fordelt.
  • Pisk fløden til blød skum.
  • Pisk æggehviderne luftige i en skål og tilsæt sukkeret. Pisk indtil marengsen er glat og har bløde toppe.
  • Tilføj cirka en tredjedel af flødeskummet til æggesnapsen. Pisk grundigt til du har en homogen masse og vend derefter forsigtigt den resterende flødeskum i æggemassen.
  • Tilføj på samme måde cirka en tredjedel af marengsen til ægge-flødeblandingen. Pisk grundigt til du har en homogen masse og vend derefter forsigtigt den resterende marengs i.
  • Vend forsigtigt marcipan, chokolade og pistacienødder i ismassen. Bland hellere for lidt end for meget, så du ikke risikerer, at røre for meget luft ud af blandingen.
  • Hæld ismassen i formen, dæk den til med husholdningsfilm og stil i fryseren i min. 6 timer og gerne natten over.
  • Server isen direkte fra fryseren.

TIP: Køl marcipanen ned i fryseren inden du river den på rivejernet, så et det nemmere at holde de små stykker adskilt når de blandes i ismassen.

TIP: Spis isen som den er, eller server den med friske bær til, som et syrligt sidekick til den søde is