Semifreddo

Italiensk is når den er bedst... blød og cremet med masser af fylde. Hertil søde danske kirsebær.

© Anders Schønnemann

4 personer

Semifreddo piskefløde 2 dl mascarpone 11⁄2 dl æggeblommer 3 stk. vaniljestang 1 stk. æggehvider 3 stk. sukker 80 g makroner 75 g chokolade 100 g mørk hasselnødder 75 g mørk chokolade 50 g til pynt kirsebær 250 g

• Pisk fløde og mascarpone til blødt skum. • Pisk æggeblommer, vaniljekorn og halvdelen af sukkeret til en luftig æggesnaps. • Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret. • Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i æggeblommerne sammen med mascarponefløden. • Knus makronerne, og hak chokoladen og hasselnødderne groft. • Vend makroner, chokolade og nødder i, og hæld iscremen i en beholder med tætsluttende låg. • Dæk med husholdmingsfilm, og luk beholderen, så den slutter til. Frys isen i min. 6 timer. • Tag isen ud ca. 20 min. før servering. • Scoop isen op, og server med chokoladespåner og danske kirsebær.

Relaterede Artikler