© Anders Schønnemann

Semifreddo

Italiensk is når den er bedst... blød og cremet med masser af fylde. Hertil søde danske kirsebær.

4 personer

Semifreddo
piskefløde 2 dl
mascarpone 11⁄2 dl
æggeblommer 3 stk.
vaniljestang 1 stk.
æggehvider 3 stk.
sukker 80 g
makroner 75 g
chokolade 100 g
mørk hasselnødder 75 g
mørk chokolade 50 g til pynt
kirsebær 250 g

• Pisk fløde og mascarpone til blødt skum.
• Pisk æggeblommer, vaniljekorn og halvdelen af sukkeret til en luftig æggesnaps.
• Pisk æggehviderne stive med resten af sukkeret.
• Vend forsigtigt de piskede æggehvider ned i æggeblommerne sammen med mascarponefløden.
• Knus makronerne, og hak chokoladen og hasselnødderne groft.
• Vend makroner, chokolade og nødder i, og hæld iscremen i en beholder med tætsluttende låg.
• Dæk med husholdmingsfilm, og luk beholderen, så den slutter til. Frys isen i min. 6 timer.
• Tag isen ud ca. 20 min. før servering.
• Scoop isen op, og server med chokoladespåner og danske kirsebær.