© Frederikke Heiberg

Rabarberchips

Det her rykker! Denne opskrift på rabarberchips er nem og de er et fantastisk tilbehør til stort set alt – lige fra is og kager til chokolademousse. Eller bare som snack.

Opskrift:
rabarber 2 stængler, friske
vand 1 dl
sukker 150 g
glukosesirup 25 g, Heibergs (kan købes i Kvickly og Superbrugsen)

Tag en meget skarp kniv, og skær supertynde skiver på skrå af rabarberne.

Kom vand og sukker i en lille kasserolle,kog det op, og lad det simre på kogepunktet i ca. 10 minutter. Tilsæt glukosesirup, og tag kasserollen fra varmen.

Læg skiverne ned i sukkerlagen, og lad dem trække deri i 20 minutter. Anbring rabarberskiverne på et stykke silikonebelagt bagepapir (bagemåtter af gummi er bedst til formålet). Bag dem i en 80-90° varm ovn i 3-4 timer. De er færdige, når de er sprøde.

Opbevar chipsene i en tætsluttende beholder langt væk fra fugt.