

Pavlova med jordbær, rose og hvid chokolade
En flot og lækker dessert med marengs, flødeskum og masser af friske bær. Velbekomme!
AfAtelier Ea
Pavlova er en af mine yndlingsdesserter. Den er af australsk oprindelse og består af en marengskage med et sprødt ydre og et lækkert snakset indre. Lige inden servering pyntes kagen med med letpisket flødeskum og masser af friske bær. Velbekomme!
Det skal du bruge:
Til marengs
120 gram æggehvide
En knivspids fint havsalt
220 gram sukker
1 tsk majsstivelse
1 tsk hvidvinseddike
1 tsk rosenvand
Til servering
250 ml flødeskum
500 gram jordbær
100 gram hindbær
En plade hvid chokolade til at høvle chokoladeskåner af
Fremgangsmåde
Forvarm ovnen til 130 C almindelig ovn.
Rør sukker og majsstivelse sammen. Sæt til side.
Klargør en bageplade med bagepapir; tegn en cirkel med en diameter på 20 cm på et stykke bagepapir. Sørg for at vende papiret med tuschen nedad, så det ikke smitter af på kagen.
Pisk æggehvider og salt skummende ved lav hastighed, ca. 2 minutter. Jeg bruger min Kitchen Aid, så jeg har hænderne fri. Sæt herefter hastigheden op på højeste indstilling og tilføj 1-2 spiseskefulde af sukkerblandingen mens der piskes. Pisk indtil marengsen er sej og luftig. Vend hvidvinseddike og rosevand i marengsen.
Hæld marengsen ud på bagepladen og brug en palet til at brede den ud til cirklens kanter og lav en fordybning på 2 cm i midten.
Bag marengsen i 90 minutter.
Lad bunden køle af inden den flyttes over på et fad.
Pisk fløden til en let skummende skum og fordel den ud over kagen lige inden servering. Pynt med friske bær og chokoladespåner.