Dessert —
Parfait-is med 3 slags chokolade
Den perfekte dessert for dig, som elsker chokolade.
Tekst — Anne au Chocolat
Parfait-is med 3 slags chokolade
Denne opskrift byder på syndig parfait-is med både hvid, mørk og mælkechokolade. Lige noget for alle os chokolade-elskere.
Til 6 personer
Det skal du bruge:
Parfait-is
- 40 g dulcey chokolade, 32% blond
- 40 g chokolade, mørk
- 40 g hvid chokolade
- 3 stk. æggehvide
- 85 g sukker
- 250 ml fløde
- 3 stk. æggeblomme
- 1 stk. vaniljestang
Pynt
- 1 spsk. chokoladeperler, pynt
Sådan gør du:
- Smelt de tre chokolader i hver sit vandbad, eller i skåle i mikroovnen.
- Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum.
- Pisk tilsidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret samt vaniljekorn.
- Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Drizzl hurtigt det meste af de tre chokolader i iscremen og vend samtidig rundt i cremen med en dejskraber.
- Hæld iscremen i små forme og pynt med resten af chokoladen og evt. chokoladeperler fra Valrhona. Frys parfait-isen i mindst 4 timer og nyd derefter.
Tip: Du kan også pynte parfait-isen med karamelsauce og peanuts.