Parfait-is med 3 slags chokolade

Den perfekte dessert for dig, som elsker chokolade.

Parfait-is med 3 slags chokolader

© Anne au Chocolat

Parfait-is med 3 slags chokolade

Denne opskrift byder på syndig parfait-is med både hvid, mørk og mælkechokolade. Lige noget for alle os chokolade-elskere.

Til 6 personer

Det skal du bruge:

Parfait-is

  • 40 g dulcey chokolade, 32% blond
  • 40 g chokolade, mørk
  • 40 g hvid chokolade
  • 3 stk. æggehvide
  • 85 g sukker
  • 250 ml fløde
  • 3 stk. æggeblomme
  • 1 stk. vaniljestang

Pynt

  • 1 spsk. chokoladeperler, pynt

Sådan gør du:

  1. Smelt de tre chokolader i hver sit vandbad, eller i skåle i mikroovnen.
  2. Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum.
  3. Pisk tilsidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret samt vaniljekorn.
  4. Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Drizzl hurtigt det meste af de tre chokolader i iscremen og vend samtidig rundt i cremen med en dejskraber.
  5. Hæld iscremen i små forme og pynt med resten af chokoladen og evt. chokoladeperler fra Valrhona. Frys parfait-isen i mindst 4 timer og nyd derefter.

Tip: Du kan også pynte parfait-isen med karamelsauce og peanuts.