Denne opskrift byder på syndig parfait-is med både hvid, mørk og mælkechokolade. Lige noget for alle os chokolade-elskere.
Til 6 personer
Det skal du bruge:
Parfait-is
40 g dulcey chokolade, 32% blond
40 g chokolade, mørk
40 g hvid chokolade
3 stk. æggehvide
85 g sukker
250 ml fløde
3 stk. æggeblomme
1 stk. vaniljestang
Pynt
1 spsk. chokoladeperler, pynt
Sådan gør du:
Smelt de tre chokolader i hver sit vandbad, eller i skåle i mikroovnen.
Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum.
Pisk tilsidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret samt vaniljekorn.
Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Drizzl hurtigt det meste af de tre chokolader i iscremen og vend samtidig rundt i cremen med en dejskraber.
Hæld iscremen i små forme og pynt med resten af chokoladen og evt. chokoladeperler fra Valrhona. Frys parfait-isen i mindst 4 timer og nyd derefter.
Tip: Du kan også pynte parfait-isen med karamelsauce og peanuts.