Denne opskrift byder på syndig parfait-is med både hvid, mørk og mælkechokolade. Lige noget for alle os chokolade-elskere.
Undgå at skærmen slukker
Ingredienser
2
personer
Det skal du bruge
13
g
dulcey chokolade, 32% blond
13
g
chokolade, mørk
13
g
hvid chokolade
1
stk.
æggehvide
28
g
sukker
83
ml
fløde
1
stk.
æggeblomme
⅓
tsk.
vaniljestang
⅓
spsk.
chokoladeperler til pynt
Sådan gør du
Smelt de tre chokolader i hver sit vandbad, eller i skåle i mikroovnen.
Pisk æggehviderne til marengs med halvdelen af sukkeret. Pisk derefter fløden til en blød flødeskum.
Pisk tilsidst æggeblommerne lyse og luftige med resten af sukkeret samt vaniljekorn.
Vend forsigtigt marengsen i æggeblommerne og dernæst flødeskummet. Drizzl hurtigt det meste af de tre chokolader i iscremen og vend samtidig rundt i cremen med en dejskraber.
Hæld iscremen i små forme og pynt med resten af chokoladen og evt. chokoladeperler fra Valrhona. Frys parfait-isen i mindst 4 timer og nyd derefter.
Du kan også pynte parfait-isen med karamelsauce og peanuts.