Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Panna cotta med smag af citron & hyldeblomst

Den klassiske, italienske dessert har fået et moderne twist, og kan sagtens laves dagen før.

© Stine Christiansen

Den italienske dessert panna cotta er nem at lave i god tid. Citronverbena er med til at gøre den mere frisk. Glas fra Stelton.

Panna cotta med citronverbena & hyldeblomst

Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 2 blade husblas
  • 3½ dl piskefløde
  • ¾ dl hyldeblomst-sirup
  • 2–3 stilke citronverbena
  • 1½ dl fløde 9 %
  • 250 g jordbær
  • 2 spsk. hyldeblomstsirup
  • citronverbena til pynt

Sådan gør du:

  1. Læg husblas i blød 5 min. i koldt vand.
  2. Varm piskefløde, hyldeblomst-sirup og verbena op til lige under kogepunktet.
  3. Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i den varme creme.
  4. Kom fløde ved, og hæld cremen gennem en finmasket sigte.
  5. Fordel cremen i glassene, og sæt dem til afkøling.
  6. Skyl bærrene, og skær dem i mindre stykker, og bland med hyldeblomst og verbena, og lad det trække mindst 30 min.
  7. Fordel de råsyltede jordbær i glassene, pynt med citronverbena og servér.

Relaterede Artikler