Panna cotta med smag af citron & hyldeblomst

Den klassiske, italienske dessert har fået et moderne twist, og kan sagtens laves dagen før.

© Stine Christiansen

Den italienske dessert panna cotta er nem at lave i god tid. Citronverbena er med til at gøre den mere frisk. Glas fra Stelton.

Panna cotta med citronverbena & hyldeblomst

Antal personer: 4

Det skal du bruge:

  • 2 blade husblas
  • 3½ dl piskefløde
  • ¾ dl hyldeblomst-sirup
  • 2–3 stilke citronverbena
  • 1½ dl fløde 9 %
  • 250 g jordbær
  • 2 spsk. hyldeblomstsirup
  • citronverbena til pynt

Sådan gør du:

  1. Læg husblas i blød 5 min. i koldt vand.
  2. Varm piskefløde, hyldeblomst-sirup og verbena op til lige under kogepunktet.
  3. Tag gryden af varmen, og smelt husblassen i den varme creme.
  4. Kom fløde ved, og hæld cremen gennem en finmasket sigte.
  5. Fordel cremen i glassene, og sæt dem til afkøling.
  6. Skyl bærrene, og skær dem i mindre stykker, og bland med hyldeblomst og verbena, og lad det trække mindst 30 min.
  7. Fordel de råsyltede jordbær i glassene, pynt med citronverbena og servér.