Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Nougat-karamel-is med nøddebrud

Prøv disse små, hjemmelavede ispinde med en cremet karamelsauce, toppet med et knasende nøddebrud.

Nougat karamel ispinde

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen - Nougat og karamel giver dyb smag til denne ispind, der dyppes i chokolade og nødder.

Nougat-karamel-is med nøddebrud

12 små ispinde

Det skal du bruge:

  • 6 æggeblommer
  • 125 g sukker
  • ¼ liter sødmælk
  • 150 g nougat
  • ¼ liter piskefløde
  • Karamelsauce
  • 75 g nøddebrud eller brændte mandler
  • 200 g karamelliseret hvid chokolade
  • 1-2 tsk. kakaosmør

Sådan gør du:

  1. Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende.
  2. Varm mælken op til kogepunktet, og smelt nougaten.
  3. Pisk den varme nougatmælk i æggemassen, og tilsæt fløde.
  4. Afkøl, og frys isen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring.
  5. Rør karamelsaucen i, når konsistensen er som softice.
  6. Fordel isen i formene, og sæt en pind i hver.
  7. Sæt isene i fryseren, til de er helt frosne.
  8. Pil dem ud af formene, og læg dem tilbage i fryseren, så de er godt frosne, inden de overtrækkes.
  9. Hak nødderne.
  10. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad, til den når en temperatur på 40-45°.
  11. Tag skålen af, og rør resten af chokoladen i.
  12. Rør, til al chokoladen er helt smeltet og blank, og kom dernæst lidt kakaosmør i.
  13. Det gør chokoladen en anelse tyndere og nemmere at overtrække med.
  14. Kom den smeltede chokolade i en kop, og dyp ispindene en ad gangen heri.
  15. Drys straks med nødder, og læg dem tilbage i fryseren, så snart de er overtrukket.