Dessert Nougat-karamel-is med nøddebrud Prøv disse små, hjemmelavede ispinde med en cremet karamelsauce, toppet med et knasende nøddebrud. Af Gitte Heidi Rasmussen — 17. juni 2021 © Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen Nougat og karamel giver dyb smag til denne ispind, der dyppes i chokolade og nødder. Nougat-karamel-is med nøddebrud 12 små ispinde Det skal du bruge: 6 æggeblommer 125 g sukker ¼ liter sødmælk 150 g nougat ¼ liter piskefløde Karamelsauce 75 g nøddebrud eller brændte mandler 200 g karamelliseret hvid chokolade 1-2 tsk. kakaosmør Sådan gør du: Pisk æggeblommer og sukker luftigt og skummende. Varm mælken op til kogepunktet, og smelt nougaten. Pisk den varme nougatmælk i æggemassen, og tilsæt fløde. Afkøl, og frys isen i en ismaskine eller i fryseren i en skål under jævnlig omrøring. Rør karamelsaucen i, når konsistensen er som softice. Fordel isen i formene, og sæt en pind i hver. Sæt isene i fryseren, til de er helt frosne. Pil dem ud af formene, og læg dem tilbage i fryseren, så de er godt frosne, inden de overtrækkes. Hak nødderne. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad, til den når en temperatur på 40-45°. Tag skålen af, og rør resten af chokoladen i. Rør, til al chokoladen er helt smeltet og blank, og kom dernæst lidt kakaosmør i. Det gør chokoladen en anelse tyndere og nemmere at overtrække med. Kom den smeltede chokolade i en kop, og dyp ispindene en ad gangen heri. Drys straks med nødder, og læg dem tilbage i fryseren, så snart de er overtrukket. Relateret Dessert Vanedannende, hjemmelavet kirsebæris Dessert Istoppe med smag af rabarber og hyldeblomst Dessert Æblemazarin, hvid chokolade og glace Drinks Margarita med pink grapefrugt Dessert Din guide til kvalitetsis i København Dessert Den lækreste islagkage med blåbær, hindbær og jordbær