Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Mørk og lys chokoladecreme med rabarber-tagliatelle

Lad skeen dykke ned i den mørke chokolade-ganache gennem luftig, hvid chokolademousse toppet med søde og syrlige marinerede rabarber. En lækker og let sommeropskrift.

© Pia Enghild

Opskrift til 4 personer

rabarber 10 tynde stængler, gerne vinrabarber
vand 3 dl
portvin ½ dl
rørsukker 1½ spsk.

Chokoladeganache:
mørk chokolade 50 g, gerne 70%
piskefløde 1 dl

Hvid chokolademousse:
husblas 1 ½ blad
hvid chokolade 100 g
past. æggeblommer 50 g
rørsukker 25 g
limeskal fra ½ lime
piskefløde 2 ½ dl

Træk det yderste farvede lag af rabarberne med en urtekniv, og kom dem sammen med vand, portvin og sukker i en gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter.

Skær så resten af rabarberne i halve, og overhæld dem med skrællerne og rabarberskyen. Lad det hele marinere i køleskabet i ca. 24 timer.

Chokoladeganache:
Kog fløden op, og hæld den over den hakkede, mørke chokolade. Rør, til chokoladen er smeltet, og blandingen glat.

Fordel ganachen i bunden af fire dessertglas, og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer.

Hvid chokolademousse:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Smelt den hvide chokolade i en skål i et vandbad. Pisk æggeblommer med sukker og limeskal til en luftig æggesnaps.

Pisk 2 dl af fløden til en let skum, og bring resten af fløden i kog i en lille gryde. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved, og smelt den i den varme fløde. Bland æggesnapsen med den smeltede, letafkølede husblas.

Vend herefter den smeltede chokolade i og endelig flødeskummet, lidt ad gangen. Fordel chokolademoussen oven på chokoladeganachen, og stil atter glassene på køl i ca.
3 timer.

Løft rabarberne op af lagen, skær dem i tynde tagliatelle-bånd, og fordel dem i dessertglassene. Si lagen fra skrællerne, og hæld, lige inden serveringen, den iskolde rabarbersky over desserten.

Obs. Brug en hvid chokolade af god kvalitet, de helt billige kan let klumpe i moussen.

Glas fra Pernille Bülow, set hos Kombination.

Relaterede Artikler