© Pia Enghild

Mørk og lys chokoladecreme med rabarber-tagliatelle

Lad skeen dykke ned i den mørke chokolade-ganache gennem luftig, hvid chokolademousse toppet med søde og syrlige marinerede rabarber. En lækker og let sommeropskrift.

Opskrift til 4 personer

rabarber 10 tynde stængler, gerne vinrabarber
vand 3 dl
portvin ½ dl
rørsukker 1½ spsk.

Chokoladeganache:
mørk chokolade 50 g, gerne 70%
piskefløde 1 dl

Hvid chokolademousse:
husblas 1 ½ blad
hvid chokolade 100 g
past. æggeblommer 50 g
rørsukker 25 g
limeskal fra ½ lime
piskefløde 2 ½ dl

Træk det yderste farvede lag af rabarberne med en urtekniv, og kom dem sammen med vand, portvin og sukker i en gryde. Kog dem ved svag varme og under låg i ca. 15 minutter.

Skær så resten af rabarberne i halve, og overhæld dem med skrællerne og rabarberskyen. Lad det hele marinere i køleskabet i ca. 24 timer.

Chokoladeganache:
Kog fløden op, og hæld den over den hakkede, mørke chokolade. Rør, til chokoladen er smeltet, og blandingen glat.

Fordel ganachen i bunden af fire dessertglas, og stil dem tildækkede i køleskabet i ca. 2 timer.

Hvid chokolademousse:

Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Smelt den hvide chokolade i en skål i et vandbad. Pisk æggeblommer med sukker og limeskal til en luftig æggesnaps.

Pisk 2 dl af fløden til en let skum, og bring resten af fløden i kog i en lille gryde. Træk husblassen op af vandet med det vand der hænger ved, og smelt den i den varme fløde. Bland æggesnapsen med den smeltede, letafkølede husblas.

Vend herefter den smeltede chokolade i og endelig flødeskummet, lidt ad gangen. Fordel chokolademoussen oven på chokoladeganachen, og stil atter glassene på køl i ca.
3 timer.

Løft rabarberne op af lagen, skær dem i tynde tagliatelle-bånd, og fordel dem i dessertglassene. Si lagen fra skrællerne, og hæld, lige inden serveringen, den iskolde rabarbersky over desserten.

Obs. Brug en hvid chokolade af god kvalitet, de helt billige kan let klumpe i moussen.

Glas fra Pernille Bülow, set hos Kombination.