© Tia Borgsmidt Dessert Mandeldrøm med brombær, timian og honning Kagen er rig på mandler og flotte brombær, der forkæler både øjet og ganen. Af Lone Kjær — 13. december 2022 Mandeldrøm med brombær, timian og honning En sød og uimodståelig dessertkage er den perfekte afslutning på en dejlig middag. Mandelbunden bages i forvejen og pyntes først lige før servering. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Mandelbund 75 g mandler 50 g mørk chokolade 50 g smør 50 g sukker 1 g æg 25 g hvedemel Vaniljecreme 1½ dl piskefløde ½ dl cremefraiche, 38 % ½ vaniljestang 1 spsk. flormelis Topping 100 g friske brombær ½ håndfuld timian flydende honning Sådan gør du Mandelbund Kom mandlerne i en minihakker, og hak dem. De skal hakkes, men ikke til mel. Hak chokoladen groft. Pisk smør og sukker blødt. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør dernæst hvedemel i dejen sammen med nødder og chokolade. Fordel dejen i en lille smurt form, ca. 20 cm i diameter, og bag kagen ved 170° i ca. 20 min. Afkøl bunden. Vaniljecreme Pisk fløden tyk. Tilsæt cremefraiche, og pisk yderligere et øjeblik, til cremen er luftig, men fast. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis. Vend forsigtigt i cremen. Servering Fordel cremen på kagebunden, og top med brombær. Pynt med timian, og dryp honning over. Relateret Design Særudgave af Arne Jacobsens Ægget er sat på auktion Konkurrencer Adventskonkurrence: Vind en smuk Arne Jacobsen limited edition kande Lamper Arne Jacobsen lamper - stilrent design til hele hjemmet Abonnement Særudgave af Arne Jacobsens tidløse og stilrene kande Dessert Blue cheese-tærter med brombær Huse Kom indenfor hos salgsdirektør Theis Johnson, hvis hjem emmer af jul