© Tia Borgsmidt Dessert Mandeldrøm med brombær, timian og honning Kagen er rig på mandler og flotte brombær, der forkæler både øjet og ganen. Af Lone Kjær — 13. december 2022 Mandeldrøm med brombær, timian og honning En sød og uimodståelig dessertkage er den perfekte afslutning på en dejlig middag. Mandelbunden bages i forvejen og pyntes først lige før servering. Undgå at skærmen slukker Ingredienser - 2 personer + Mandelbund 75 g mandler 50 g mørk chokolade 50 g smør 50 g sukker 1 g æg 25 g hvedemel Vaniljecreme 1½ dl piskefløde ½ dl cremefraiche, 38 % ½ vaniljestang 1 spsk. flormelis Topping 100 g friske brombær ½ håndfuld timian flydende honning Sådan gør du Mandelbund Kom mandlerne i en minihakker, og hak dem. De skal hakkes, men ikke til mel. Hak chokoladen groft. Pisk smør og sukker blødt. Tilsæt æggene et ad gangen. Rør dernæst hvedemel i dejen sammen med nødder og chokolade. Fordel dejen i en lille smurt form, ca. 20 cm i diameter, og bag kagen ved 170° i ca. 20 min. Afkøl bunden. Vaniljecreme Pisk fløden tyk. Tilsæt cremefraiche, og pisk yderligere et øjeblik, til cremen er luftig, men fast. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis. Vend forsigtigt i cremen. Servering Fordel cremen på kagebunden, og top med brombær. Pynt med timian, og dryp honning over. Relateret Julemad Denne tranebærtrifli med mascarponecreme og portvin smager som en bid af julen Dessert Opskrift på overdådig mandelkage med luftigt skum og friske bær Julemad Denne hjemmelavede bærsnaps vil gøre dig til festens midtpunkt ved årets julefrokost Dessert Opskrift på 4 hjemmelavede ispinde med mango, blåbær, jordbær og ananas Dessert Opskrift på Amarena kirsebærtrifli med kirsebærlikør og chokolade Dessert Marengs med lemoncurd og hvid chokolade