Dessert mandelkage
© Tia Borgsmidt

Mandeldrøm med brombær, timian og honning

Kagen er rig på mandler og flotte brombær, der forkæler både øjet og ganen.

Mandeldrøm med brombær, timian og honning

En sød og uimodståelig dessertkage er den perfekte afslutning på en dejlig middag. Mandelbunden bages i forvejen og pyntes først lige før servering.

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Mandelbund

  • 75 g mandler
  • 50 g mørk chokolade
  • 50 g smør
  • 50 g sukker
  • 1 g æg
  • 25 g hvedemel

Vaniljecreme

  • 1½ dl piskefløde
  • ½ dl cremefraiche, 38 %
  • ½ vaniljestang
  • 1 spsk. flormelis

Topping

  • 100 g friske brombær
  • ½ håndfuld timian
  • flydende honning

Sådan gør du

Mandelbund

  1. Kom mandlerne i en minihakker, og hak dem.
  1. De skal hakkes, men ikke til mel.
  1. Hak chokoladen groft.
  1. Pisk smør og sukker blødt.
  1. Tilsæt æggene et ad gangen.
  1. Rør dernæst hvedemel i dejen sammen med nødder og chokolade.
  1. Fordel dejen i en lille smurt form, ca. 20 cm i diameter, og bag kagen ved 170° i ca. 20 min.
  1. Afkøl bunden.

Vaniljecreme

  1. Pisk fløden tyk.
  1. Tilsæt cremefraiche, og pisk yderligere et øjeblik, til cremen er luftig, men fast.
  1. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud i flormelis.
  1. Vend forsigtigt i cremen.

Servering

  1. Fordel cremen på kagebunden, og top med brombær.
  1. Pynt med timian, og dryp honning over.