Maltvaffel med sort sesamis og kørvelgrene

En eksklusiv dessert, kreeret af restaurant Gemyses køkkenchef.

© Zacapa Nuet / Gemyse

En anderledes dessert

Denne dessert er ikke som andre desserter, det tør vi godt love. Den er ikke hvinende sød, men har en smagsdybde, som man ikke normalt forbinder med en dessert.

Mette Dahlgaard er køkkenchef hos Gemyse og står bag den lækre opskrift. Hun begyndte sin karriere hos Aarstiderne, hvor Mette blandt andet var med til at udvikle Måltidskassen.

Læretiden blev blandt andet tilbragt på Søllerød Kro og Paustian, som dengang blev drevet af Bo Bech. Bo Bech ansatte hende sidenhen på Geist og gjorde hende hurtigt til køkkenchef.

I dag videreudvikler hun Gemyse, der åbnede i april 2017 i en nyetableret urban garden midt i Tivoli. Hun har genoptaget samarbejdet med Aarstiderne, der leverer grøntsagerne til restauranten. Gemyse har sin egen jord hos Aarstiderne i Humlebæk, og den er under Mette blevet udvidet, så der er kommet endnu mere smagsrig, sæsonbetonet, spændende grøntsagsretter på bordet i Gemyse.

Denne dessert er en del af menuen, der er skabt særligt til dette pop-up event.

Du kan også forkæle dig selv med denne drink, som også er skabt til eventet.

© Zacapa Nuet / Gemyse

Maltvaffel

Det skal du bruge:

  • 192 g pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 8 spsk vaniljesukker/blendet vaniljestang
  • 250 g mælk
  • 200 g smør
  • 250 g brown ale
  • 450 g hvedemel
  • 50 g maltmel
  • 10 g bagepulver

Sådan gør du:

  1. Start med at piske æggeblommer, sukker og vaniljesukker sammen.
  2. Smelt herefter mælk og smør, og tilsæt brown ale.
  3. Til sidst rører du hvedemel, maltmel og bagepulver sammen med resten, så det bliver en ensartet dej.
  4. Dejen skal hvile på køl i minimum 1 time.
  5. Lav vaflerne i et vaffeljern.

Sort sesam-is

Det skal du bruge:

  • 250 g fløde
  • 250 g sødmælk
  • 100 g pasteuriserede æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 100 g sort sesam blendes ud i 50 gram mælk til en pasta (du kan også anvende sortsesam paste)

Sådan gør du:

  1. Bland mælk og fløde sammen i en gryde, og varm det op ved svag varm til cirka 70 grader. Æggeblommerne og sukkeret piskes på en røremaskine til æggesnaps, til sukkeret er opløst. Tilsæt lidt af mælkemassen til æggesnapsen. Herefter piskes æggesnapsen stille og roligt ned mælkemassen.
  2. Hele ismassen varmes op til 83 grader under konstant omrøring. Massen tages af varmen, sesampureen tilsættes, og massen køres til passende konsistens på en ismaskine.
  3. Pluk nu 1⁄2 bundt kørvel i fine stilke med eller uden blade. Og pluk også rødsyre ud som kløver.
  4. Anret en maltvaffel i bunden af en tallerken, læg isen ovenpå, pynt af med kørvelstilke og rødsyre.