

Letfrossen Gateau Marcel med æblesorbet
Vi takker den franske kok Michel Michaud for denne lækre kageopfindelse. Efter en tur i fryseren bliver kagen endnu mere uimodståelig. Opskriften på både kage og sorbet rækker til ca. 8 personer, måske flere afhængig af appetitten.
AfLone Kjær
## Letfrossen Gateau Marcel med æblesorbet
Ca. 8 personer
ÆBLESORBET
Vand 1⁄2 liter
Sukker 400 g
Glukose 100 g
Æbler 800 g
Citroner saft af 1-2 stk.
GATEAU MARCEL
Chokolade 150 g mørk
Smør 150 g
Æggeblommer 5 pasteuriserede (100 g)
Sukker 150 g
Æggehvide 3 pasteuriserede (120 g)
PYNT
Chokoladespåner
Havtornflager
### Forberedelse dagen før:
Kom vand, sukker og glukose i en lille gryde, og kog til en sirups- lignende konsistens. Afkøl sukkerlagen.
Skræl æblerne, og tag kernehusene ud. Skær æblerne i mindre stykker og vend med citronsaft.
Kør sukkerlage og æblerne sammen i en foodprocessor. Si massen gennem en finmasket si eller et saftnet. Smag saften til med citronsaft. Kør saften på en ismaskine, til den er luftig og cremet, og opbevar derefter i en beholder med låg i fryseren.
Kom hakket chokolade og smør i en skål, og smelt over vandbad.
Pisk æggeblommer og 100 g af sukkeret luftigt i en skål. Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen.
Pisk æggehviderne stive, og bland resten af sukkeret, 50 g, i undervejs, mens der fortsat piskes. Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen.
Smør en springform ca. 20 cm i diameter, og fordel halvdelen af chokolademoussen i formen. Bag kagen ved 175 0 i ca. 25 min.
Stil resten af moussen på køl imens.
Afkøl den bagte bund, og fordel dernæst resten af moussen oven på bunden. Stil den færdige kage tildækket i fryseren.
### På selve dagen:
Løsn kagen fra kanten og bunden med en kniv. Skær kagen ud i passende stykker, og pynt med chokoladespåner og frysetørret havtorn. Servér med æblesorbet.