© Anders Schønnemann

Letfrossen Gateau Marcel med æblesorbet

Vi takker den franske kok Michel Michaud for denne lækre kageopfindelse. Efter en tur i fryseren bliver kagen endnu mere uimodståelig. Opskriften på både kage og sorbet rækker til ca. 8 personer, måske flere afhængig af appetitten.

## Letfrossen Gateau Marcel med æblesorbet Ca. 8 personer ÆBLESORBET Vand 1⁄2 liter Sukker 400 g Glukose 100 g Æbler 800 g Citroner saft af 1-2 stk.
GATEAU MARCEL Chokolade 150 g mørk Smør 150 g Æggeblommer 5 pasteuriserede (100 g) Sukker 150 g Æggehvide 3 pasteuriserede (120 g) PYNT Chokoladespåner Havtornflager

© Anders Schønnemann
### Forberedelse dagen før: Kom vand, sukker og glukose i en lille gryde, og kog til en sirups- lignende konsistens. Afkøl sukkerlagen. Skræl æblerne, og tag kernehusene ud. Skær æblerne i mindre stykker og vend med citronsaft. Kør sukkerlage og æblerne sammen i en foodprocessor. Si massen gennem en finmasket si eller et saftnet. Smag saften til med citronsaft. Kør saften på en ismaskine, til den er luftig og cremet, og opbevar derefter i en beholder med låg i fryseren. Kom hakket chokolade og smør i en skål, og smelt over vandbad. Pisk æggeblommer og 100 g af sukkeret luftigt i en skål. Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive, og bland resten af sukkeret, 50 g, i undervejs, mens der fortsat piskes. Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen. Smør en springform ca. 20 cm i diameter, og fordel halvdelen af chokolademoussen i formen. Bag kagen ved 175 0 i ca. 25 min. Stil resten af moussen på køl imens. Afkøl den bagte bund, og fordel dernæst resten af moussen oven på bunden. Stil den færdige kage tildækket i fryseren. ### På selve dagen: Løsn kagen fra kanten og bunden med en kniv. Skær kagen ud i passende stykker, og pynt med chokoladespåner og frysetørret havtorn. Servér med æblesorbet.