Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Letfrossen Gateau Marcel med æblesorbet

Vi takker den franske kok Michel Michaud for denne lækre kageopfindelse. Efter en tur i fryseren bliver kagen endnu mere uimodståelig. Opskriften på både kage og sorbet rækker til ca. 8 personer, måske flere afhængig af appetitten.

© Anders Schønnemann

## Letfrossen Gateau Marcel med æblesorbet Ca. 8 personer ÆBLESORBET Vand 1⁄2 liter Sukker 400 g Glukose 100 g Æbler 800 g Citroner saft af 1-2 stk.
GATEAU MARCEL Chokolade 150 g mørk Smør 150 g Æggeblommer 5 pasteuriserede (100 g) Sukker 150 g Æggehvide 3 pasteuriserede (120 g) PYNT Chokoladespåner Havtornflager

© Anders Schønnemann

### Forberedelse dagen før: Kom vand, sukker og glukose i en lille gryde, og kog til en sirups- lignende konsistens. Afkøl sukkerlagen. Skræl æblerne, og tag kernehusene ud. Skær æblerne i mindre stykker og vend med citronsaft. Kør sukkerlage og æblerne sammen i en foodprocessor. Si massen gennem en finmasket si eller et saftnet. Smag saften til med citronsaft. Kør saften på en ismaskine, til den er luftig og cremet, og opbevar derefter i en beholder med låg i fryseren. Kom hakket chokolade og smør i en skål, og smelt over vandbad. Pisk æggeblommer og 100 g af sukkeret luftigt i en skål. Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive, og bland resten af sukkeret, 50 g, i undervejs, mens der fortsat piskes. Vend forsigtigt æggehviderne i chokoladeblandingen. Smør en springform ca. 20 cm i diameter, og fordel halvdelen af chokolademoussen i formen. Bag kagen ved 175 0 i ca. 25 min. Stil resten af moussen på køl imens. Afkøl den bagte bund, og fordel dernæst resten af moussen oven på bunden. Stil den færdige kage tildækket i fryseren. ### På selve dagen: Løsn kagen fra kanten og bunden med en kniv. Skær kagen ud i passende stykker, og pynt med chokoladespåner og frysetørret havtorn. Servér med æblesorbet.

Relaterede Artikler