© Joachim Wichmann

Lagkage med appelsin og chokoladestykker

Opskrift på lækker lagkage med appelsin og chokolade.

Lagkage med appelsin og chokoladestykker

Opskrift på 8-10 portioner

Det skal du bruge:

  • lagkagebunde 3 stk., fra bageren
  • piskefløde ca. 1 liter
  • vaniljestang ¼
  • mørk chokolade 150 g
  • appelsinmarmelade

Kagecreme

Det skal du bruge:

  • æg 1 stk.
  • sukker 2 spsk.
  • mel 2½ tsk.
  • mælk 2½ dl
  • vaniljestang ¼, flækket
  • appelsin 1 stk.

Kagecreme

Det skal du gøre:

  1. Hæld æg og sukker i en gryde.
  2. Pisk det godt, og tilsæt melet, mens der stadig piskes.
  3. Tilsæt mælken og den flækkede vaniljestang.
  4. Bring blandingen i kog under omrøring. Lad det koge godt igennem. Sluk, og lad cremen køle af.
  5. Rør indimellem under afkøling.
  6. Tilsæt lidt saft fra appelsinen, og rør rundt.
  7. Pisk fløden til flødeskum, og tilsæt kornene fra vaniljestangen.
  8. Sæt flødeskummet til side.
  9. Hak chokoladen.

Læg lagkagen sammen således:

  1. Læg nederste lagkagebund på et fad.
  2. Smør et 1 cm tykt lag flødeskum ovenpå, og drys chokoladestykker ud over.
  3. Mellemste bund: Smør undersiden med et tyndt lag kagecreme.
  4. Vend og læg lagkagebunden oven på den første.
  5. Smør oversiden med appelsinmarmelade.
  6. Øverste bund: Smør undersiden med et tyndt lag kagecreme.
  7. Vend og læg lagkagebunden oven på de andre.
  8. Tryk forsigtigt lagkagebundene sammen.
  9. Pynt kagens top og sider med flødeskum.
  10. Lad den stå på køl et par timer.
  11. Lige før servering sigtes lidt kakao over toppen.