
Lagkage med appelsin og chokoladestykker
Opskrift på lækker lagkage med appelsin og chokolade.
AfMaibritt Blossfeld
Lagkage med appelsin og chokoladestykker
Opskrift på 8-10 portioner
Det skal du bruge:
- lagkagebunde 3 stk., fra bageren
- piskefløde ca. 1 liter
- vaniljestang ¼
- mørk chokolade 150 g
- appelsinmarmelade
Kagecreme
Det skal du bruge:
- æg 1 stk.
- sukker 2 spsk.
- mel 2½ tsk.
- mælk 2½ dl
- vaniljestang ¼, flækket
- appelsin 1 stk.
Kagecreme
Det skal du gøre:
- Hæld æg og sukker i en gryde.
- Pisk det godt, og tilsæt melet, mens der stadig piskes.
- Tilsæt mælken og den flækkede vaniljestang.
- Bring blandingen i kog under omrøring. Lad det koge godt igennem. Sluk, og lad cremen køle af.
- Rør indimellem under afkøling.
- Tilsæt lidt saft fra appelsinen, og rør rundt.
- Pisk fløden til flødeskum, og tilsæt kornene fra vaniljestangen.
- Sæt flødeskummet til side.
- Hak chokoladen.
Læg lagkagen sammen således:
- Læg nederste lagkagebund på et fad.
- Smør et 1 cm tykt lag flødeskum ovenpå, og drys chokoladestykker ud over.
- Mellemste bund: Smør undersiden med et tyndt lag kagecreme.
- Vend og læg lagkagebunden oven på den første.
- Smør oversiden med appelsinmarmelade.
- Øverste bund: Smør undersiden med et tyndt lag kagecreme.
- Vend og læg lagkagebunden oven på de andre.
- Tryk forsigtigt lagkagebundene sammen.
- Pynt kagens top og sider med flødeskum.
- Lad den stå på køl et par timer.
- Lige før servering sigtes lidt kakao over toppen.