Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Kager med marcipan og kransekagetopping

Kransekage er godt - men fornyelse er også dejligt. Vi har lavet en variant, der helt sikkert bliver et hit.

Kager med marcipan og kransekagetopping

18 små kager

Det skal du bruge:

  • Smør 100 g
  • Sukker 100 g
  • Æg 2 stk.
  • Hvedemel 100 g
  • Bagepulver 2 tsk.
  • Vaniljesukker 2 tsk.
  • Marcipan 100 g
  • Nougat 70 g

Kransekagetopping

Det skal du bruge:

  • Marcipan 250 g
  • Flormelis 150 g
  • Æggehvide 1-2 stk.
  • Flormelis til drys

Det skal du gøre:

  1. Rør smør og sukker hvidt med en elpisker.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen.
  3. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker og rør det i dejen sammen med groftreven marcipan.
  4. Fordel dejen i 18 små muffinsforme.
  5. Skær nougat ud i 18 stykker og kom et stykke ned i hver kage.
  6. Bag kagerne ved 175° i ca. 15 min.
  7. Tag kagerne ud og afkøl en smule.
  8. Hæv temperaturen i ovnen til 210°.
  9. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og kom den i en skål med flormelis.
  10. Pisk med elpisker eller brug en foodprocessor.
  11. Tilsæt æggehvider, indtil massen er ensartet.
  12. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe på kagerne.
  13. Bag ca. 5 min. mere, til de er gyldne.
  14. Afkøl og drys med flormelis.

Relaterede Artikler