©

Kager med marcipan og kransekagetopping

Kransekage er godt - men fornyelse er også dejligt. Vi har lavet en variant, der helt sikkert bliver et hit.

Kager med marcipan og kransekagetopping

18 små kager

Det skal du bruge:

  • Smør 100 g
  • Sukker 100 g
  • Æg 2 stk.
  • Hvedemel 100 g
  • Bagepulver 2 tsk.
  • Vaniljesukker 2 tsk.
  • Marcipan 100 g
  • Nougat 70 g

Kransekagetopping

Det skal du bruge:

  • Marcipan 250 g
  • Flormelis 150 g
  • Æggehvide 1-2 stk.
  • Flormelis til drys

Det skal du gøre:

  1. Rør smør og sukker hvidt med en elpisker.
  2. Tilsæt æggene ét ad gangen.
  3. Bland mel med bagepulver og vaniljesukker og rør det i dejen sammen med groftreven marcipan.
  4. Fordel dejen i 18 små muffinsforme.
  5. Skær nougat ud i 18 stykker og kom et stykke ned i hver kage.
  6. Bag kagerne ved 175° i ca. 15 min.
  7. Tag kagerne ud og afkøl en smule.
  8. Hæv temperaturen i ovnen til 210°.
  9. Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og kom den i en skål med flormelis.
  10. Pisk med elpisker eller brug en foodprocessor.
  11. Tilsæt æggehvider, indtil massen er ensartet.
  12. Kom massen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe på kagerne.
  13. Bag ca. 5 min. mere, til de er gyldne.
  14. Afkøl og drys med flormelis.