Kager med marcipan og kransekagetopping
Kransekage er godt - men fornyelse er også dejligt. Vi har lavet en variant, der helt sikkert bliver et hit.
AfLone Kjær
Kager med marcipan og kransekagetopping
18 små kager
Det skal du bruge:
- Smør 100 g
- Sukker 100 g
- Æg 2 stk.
- Hvedemel 100 g
- Bagepulver 2 tsk.
- Vaniljesukker 2 tsk.
- Marcipan 100 g
- Nougat 70 g
Kransekagetopping
Det skal du bruge:
- Marcipan 250 g
- Flormelis 150 g
- Æggehvide 1-2 stk.
- Flormelis til drys
Det skal du gøre:
- Rør smør og sukker hvidt med en elpisker.
- Tilsæt æggene ét ad gangen.
- Bland mel med bagepulver og vaniljesukker og rør det i dejen sammen med groftreven marcipan.
- Fordel dejen i 18 små muffinsforme.
- Skær nougat ud i 18 stykker og kom et stykke ned i hver kage.
- Bag kagerne ved 175° i ca. 15 min.
- Tag kagerne ud og afkøl en smule.
- Hæv temperaturen i ovnen til 210°.
- Riv marcipanen på den grove side af et rivejern og kom den i en skål med flormelis.
- Pisk med elpisker eller brug en foodprocessor.
- Tilsæt æggehvider, indtil massen er ensartet.
- Kom massen i en sprøjtepose med stjernetylle og sprøjt små toppe på kagerne.
- Bag ca. 5 min. mere, til de er gyldne.
- Afkøl og drys med flormelis.