Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Jordbæris med kaffestøv og mandelmarengs

Der bliver selvfølgelig nogle kager tilovers, som holder sig fint i kagedåser.

© Anders Schønnemann

Tip: De kan lægges sammen om lidt is og serveres som en slags issandwich.

Til 4 personer
Kager: æggehvider 2 stk. sukker 1 1⁄2 dl hvidvinseddike nogle få dråber mandelmel 50 g rasp 3 spsk.
mørk chokolade 100 g til dekoration

Is: jordbær 500 g sukker 2 dl vaniljestang 1 stk. æggeblommer 6 stk. pasteuriserede piskefløde 1⁄2 l

Til servering: piskefløde 1 dl
kaffe 2 tsk. frysetørret (Nescafé el.lign.)

Sæt varmluftsovnen på 125°.
Kom æggehvider og sukker i en metal- eller glasskål, og pisk til skum. Kom nogle dråber eddike heri, og pisk videre, til de er helt stive.
Vend mandelmel og rasp i hviderne.
Læg dejen ud i små runde klatter på to bradepander.
Bag kagerne i ca. 40 min. Tag ud, og afkøl helt, før du pynter dem med smeltet chokolade: Kom evt. den smeltede chokolade i et lille kræmmerhus af bagepapir, klip et lille hul og pynt kagerne på den måde.
Kom jordbærrene i foodprocessoren, og blend dem til en sauce.
Kom sukker og vaniljekorn i en skål med æggeblommer, og pisk dem lyse og luftige.
Pisk fløden til let skum i en anden skål, og vend med jordbærsaucen.
Vend det hele sammen, og rør cremen til is i din ismaskine, eller rør en gang i timen, indtil den er frosset.
Servér isen med flødeskum, et drys pulverkaffe og kager.

Relaterede Artikler