© Anders Schønnemann

Jordbæris med kaffestøv og mandelmarengs

Der bliver selvfølgelig nogle kager tilovers, som holder sig fint i kagedåser.

Tip: De kan lægges sammen om lidt is og serveres som en slags issandwich.

Til 4 personer
Kager: æggehvider 2 stk. sukker 1 1⁄2 dl hvidvinseddike nogle få dråber mandelmel 50 g rasp 3 spsk.
mørk chokolade 100 g til dekoration

Is: jordbær 500 g sukker 2 dl vaniljestang 1 stk. æggeblommer 6 stk. pasteuriserede piskefløde 1⁄2 l

Til servering: piskefløde 1 dl
kaffe 2 tsk. frysetørret (Nescafé el.lign.)

Sæt varmluftsovnen på 125°.
Kom æggehvider og sukker i en metal- eller glasskål, og pisk til skum. Kom nogle dråber eddike heri, og pisk videre, til de er helt stive.
Vend mandelmel og rasp i hviderne.
Læg dejen ud i små runde klatter på to bradepander.
Bag kagerne i ca. 40 min. Tag ud, og afkøl helt, før du pynter dem med smeltet chokolade: Kom evt. den smeltede chokolade i et lille kræmmerhus af bagepapir, klip et lille hul og pynt kagerne på den måde.
Kom jordbærrene i foodprocessoren, og blend dem til en sauce.
Kom sukker og vaniljekorn i en skål med æggeblommer, og pisk dem lyse og luftige.
Pisk fløden til let skum i en anden skål, og vend med jordbærsaucen.
Vend det hele sammen, og rør cremen til is i din ismaskine, eller rør en gang i timen, indtil den er frosset.
Servér isen med flødeskum, et drys pulverkaffe og kager.