Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Istoppe med smag af rabarber og hyldeblomst

Prøv disse kølige fristelser forklædt som flødeboller.

Rabarber-hyldeblomst-istoppe

© Stine Christiansen

Rabarber-hyldeblomst-istoppe

10 stk.

Det skal du bruge:

  • 1 ½ dl konc. hyldeblomstdrik
  • 400 g fintsnittede rabarber, gerne de lidt tyndere stilke
  • 1 stang vanilje
  • 4 æggeblommer
  • 100 g sukker
  • 3 dl piskefløde
  • 100 g marcipan
  • 100 g sukker
  • 100 g blødt smør
  • 2 æg
  • 40 g hvedemel
  • 200 g rubychokolade
  • Ca. 1 tsk. kakaosmør
  • Bærstøv

Sådan gør du:

  1. Bring hyldeblomstdrik, rabarber og flækket vanilje i kog, og lad det simre for svag varme i 10 min.
  2. Passér rabarberlagen gennem en sigte, og sørg for at få presset al saft og kraft ud af rabarberstilkene.
  3. Pisk æggeblommer og sukker luftigt.
  4. Varm fløden op til kogepunktet, og hæld den i æggemassen under piskning.
  5. Kom blandingen tilbage i gryden, og varm op under omrøring, til den er let cremet og begynder at tykne, ca. 80°. Den må ikke koge.
  6. Afkøl cremen, bland den med rabarber-hyldeblomst-saft, og frys isen i en ismaskine.
  7. Rør marcipan, sukker og smør, til det er blødt og cremet.
  8. Tilsæt æggene, et ad gangen, imens der piskes.
  9. Sigt hvedemelet i, og vend det i dejen.
  10. Hæld dejen i en lille bradepande, ca. 20 x 30 cm, med bagepapir.
  11. Bag bunden ved 180° i ca. 20 min., til den er gylden og gennembagt.
  12. Lad bunden køle helt af på en rist, og udstik 10 små runde bunde med en rund udstikker.
  13. Sæt bundene i fryseren i mindst 30 min.
  14. Sprøjt isen i toppe på bundene, og sæt dem straks tilbage i fryseren. Helst til næste dag.
  15. Smelt 2/3 af chokoladen over vandbad, til den når en temperatur på 40-45°.
  16. Tag skålen af, og rør resten af chokoladen i.
  17. Rør, til al chokoladen er helt smeltet og blank, og kom dernæst lidt kakaosmør i.
  18. Det gør chokoladen nemmere at overtrække med.
  19. Kom den smeltede chokolade i en kop, og dyp istoppene en ad gangen heri.
  20. Sæt dem straks tilbage i fryseren.
  21. Drys dem lige inden servering med bærstøv, og servér.