©

Hvide chokolade-trøfler med lakrids

Søde, fløjlsbløde, hvide chokoladetrøfler tilsat et tvist af lakridspulver og overtrukket med ekstra hvid chokolade, så du har lidt at bide i, inden trøflen smelter på tungen.

Opskrift til ca. 30 stk.

Ganache til trøfler
hvid chokolade 200 g
piskefløde 150 g
glukosesirup 20 g
Bülow grov lakridspulver 1-1½ tsk. efter smag

Overtræk
hvid ​chokolade 200 g smeltet og tempereret
firkantet form ca. 15 x 15 cm
Ganache til trøfler - se ovenstående

  • Hak, smelt og temperér den hvide chokolade - se evt. hvordan i BO BEDRE nr. 12 2013, s. 144.
  • Bring fløden i kog med glukosesirup i en tykbundet gryde.
  • Hæld 1/3 af den varme fløde over den tempererede hvide chokolade.
  • Rør rundt med en dejskraber, indtil massen har en ensartet konsistens.
  • Tilsæt halvdelen af den tiloversblevne fløde, og rør, indtil massen samler sig.
  • Tilsæt resten af fløden, og rør, indtil massen samler sig igen og har en smuk, blank overflade. Blend evt. ganachen til sidst med en stavblender, så den får den helt rette konsistens.
  • Smag til med lakridspulver.
  • Fór formen med husholdningsfilm. Brug rigeligt, så der også er til et låg til at dække overfladen med.
  • Kom ganachen i formen, og dæk overfladen med husholdningsfilm, så den ligger nede på overfladen af ganachen.
  • Lad ganachen sætte sig på køl i min. 4 timer, og gerne natten over.
  • Kom gerne ganachen en tur i fryseren i ca. 2 timer, inden du skærer den ud.
  • Skær trøflerne ud i 2 x 2 cm, eller lav kugler ved hjælp af et parisiennejern.
  • Sæt trøflerne på køl i 30 min., inden de overtrækkes med chokolade.
  • Dyp trøflerne i chokoladen, og lad den overskydende chokolade løbe ned i skålen igen.
  • Sæt dem på et stykke bagepapir, og drys gerne med lidt ekstra lakridspulver.
  • Lad trøflerne sætte sig i et køligt rum i ca. 30 min.
  • Trøflerne kan holde sig på køl i 2-3 dage.

Fra bogen 'Lykken er chokolade'.