Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hvid chokoladekage med lime og blåbær

Mundvigene kan ikke lade være med at strække sig og forme et smil, når man får en skefuld hvid chokoladekage med blåbær i munden.

© Anders Schønnemann

8 stk.

smør 100 g
hvid chokolade 100 g
æg 2 stk.
sukker 2 dl
hvedemel 21⁄2 dl
lime 1 stk. økologisk skal og saft heraf
smør og rasp til formen

Topping:
piskefløde 1⁄4 l
blåbær 150 g
lime 1 stk. økologisk
hvid chokolade et stykke

• Sæt ovnen på 200°.

• Smelt smørret i en gryde. Skær chokoladen i mindre stykker og kom den i smørret.

• Tag gryden af komfuret, og lad chokoladen smelte under omrøring. Når chokoladen er smeltet, røres smør og chokolade sammen.

• Kom æg og sukker i en skål, og pisk det luftigt og fint.

• Vend mel heri.

• Vend finthakket limeskal og saften. Vend derefter smeltet smør og chokolade i.

• Smør en 24 cm stor springform, og drys med rasp. Kom dejen i formen.

• Bag kagen nederst i ovnen i 15 min. Tag ud, afkøl helt, og stil i køleskab.

• Lige før servering piskes flødeskum og kommes på kagen. Pynt med blåbær henover, og afslut med tyndt skåret hvid chokolade og lidt revet limeskal.

Relaterede Artikler