© Frederikke Heiberg

Hvid chokoladeis

Ingen sommer uden is - prøv denne opskrift på lækker hvid chokoladeis.

Hvid chokoladeis

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 pers.

  • 240 g hvid chokolade
  • 5 dl fløde 13%
  • ½ vanilje stang
  • 70 g rørsukker

Sådan gør du

  1. Hak den hvide chokolade meget fint, og kom den i en skål.
  1. Kom fløde, den flækkede vaniljestang og -korn og sukker i en lille kasserolle, bring det op til lige under kogepunktet, og si det over den hvide chokolade.
  1. Rør med små hurtige bevægelser i midten af skålen, indtil en blank og homogen masse opnås.
  1. Lad ismassen afkøle helt, og frys den på en ismaskine.

Tilsæt eventuelt 50 g hakket, mørk chokolade til opskriften under indfrysningen, og lav på den måde din egen straciatella.