Dessert Hvid chokolade-mousse med vanilje Serveres med en frisk mango-passionsfrugt-coulis. Af Morten Heiberg — 08. august 2019 © Ulf Svane Hvid chokolademousse med vanilje 8-10 personer Creme anglaise grundopskrift: Det skal du bruge: 100 g æggeblommer 50 g sukker 1 stang vanilje 250 g sødmælk 250 g piskefløde Sådan gør du: Bland æggeblommer og sukker sammen i en skål uden at piske det for meget. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom kornene i æggeblandingen og stangen i mælken. Varm mælk og piskefløde op i en gryde eller kasserolle. Pisk det i æggeblommerne. Hæld det hele tilbage i gryden. Lad blandingen legere ved 85 °. Sigt og anvend derefter. Chokolademoussen: Det skal du bruge: 500 g hvid chokolade 300 g creme anglaise (se grundopskrift) 450 g piskefløde 7 g gelatine Sådan gør du: Udblød gelatinen i rigelige mængder koldt vand. Tilsæt den udblødte, knugede gelatine i den varme anglaise. Hak chokoladen meget fint. Hæld en tredjedel af den varme creme anglaise i, og lav en emulsion. Tilsæt gradvist resten af creme anglaisen. Temperaturen skal være 40–45 °. Kør med stavblenderen. Pisk piskefløden til let skum. Tilsæt en smule flødeskum for at stabilisere blandingen. Brug en gummidejskraber. Tilsæt resten af flødeskummen. Fordel straks derefter moussen i portionsskåle, der stilles i køleskabet. Mango-passionsfrugt-coulis Det skal du bruge: 3 g gelatine 300 g friske mango, skrællet og udstenet vægt 150 g mangopuré 90 g passionsfrugtpuré lidt sukker efter smag Sådan gør du: Udblød gelatinen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Skær den friske mangofrugt i små tern, og kom dem i en skål. Kom mangopuré, passionsfrugtpuré og lidt sukker i en kasserolle, og varm det hele op til 50 °. Knug gelatinen, og kom den i den varme puré. Hæld den varme puré over de små tern af mango. Opbevar coulisen i køleskabet i en tætsluttende beholder indtil brug. Når du skal servere den, så kan du lune coulisen op i en lille gryde eller i en mikroovn. Friske jordbær, hindbær eller andre sommerbær kan erstatte coulisen. Relateret Dessert Æblemazarin, hvid chokolade og glace Opskrifter "Brosten" med hvid chokolade og pistacie Bagværk Kanelkage med hvid chokolade og brunet smørcreme Bagværk Her er opskriften på Årets Kage 2022 Opskrifter Pistaciemazarin med dulcey-chokolade-creme Julemad 1 dej og 4 slags lækre småkager