Dessert Hvid chokolade-mousse med vanilje Serveres med en frisk mango-passionsfrugt-coulis. Af Morten Heiberg — 08. august 2019 © Ulf Svane Hvid chokolademousse med vanilje 8-10 personer Creme anglaise grundopskrift: Det skal du bruge: 100 g æggeblommer 50 g sukker 1 stang vanilje 250 g sødmælk 250 g piskefløde Sådan gør du: Bland æggeblommer og sukker sammen i en skål uden at piske det for meget. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom kornene i æggeblandingen og stangen i mælken. Varm mælk og piskefløde op i en gryde eller kasserolle. Pisk det i æggeblommerne. Hæld det hele tilbage i gryden. Lad blandingen legere ved 85 °. Sigt og anvend derefter. Chokolademoussen: Det skal du bruge: 500 g hvid chokolade 300 g creme anglaise (se grundopskrift) 450 g piskefløde 7 g gelatine Sådan gør du: Udblød gelatinen i rigelige mængder koldt vand. Tilsæt den udblødte, knugede gelatine i den varme anglaise. Hak chokoladen meget fint. Hæld en tredjedel af den varme creme anglaise i, og lav en emulsion. Tilsæt gradvist resten af creme anglaisen. Temperaturen skal være 40–45 °. Kør med stavblenderen. Pisk piskefløden til let skum. Tilsæt en smule flødeskum for at stabilisere blandingen. Brug en gummidejskraber. Tilsæt resten af flødeskummen. Fordel straks derefter moussen i portionsskåle, der stilles i køleskabet. Mango-passionsfrugt-coulis Det skal du bruge: 3 g gelatine 300 g friske mango, skrællet og udstenet vægt 150 g mangopuré 90 g passionsfrugtpuré lidt sukker efter smag Sådan gør du: Udblød gelatinen i en stor skål med rigeligt koldt vand. Skær den friske mangofrugt i små tern, og kom dem i en skål. Kom mangopuré, passionsfrugtpuré og lidt sukker i en kasserolle, og varm det hele op til 50 °. Knug gelatinen, og kom den i den varme puré. Hæld den varme puré over de små tern af mango. Opbevar coulisen i køleskabet i en tætsluttende beholder indtil brug. Når du skal servere den, så kan du lune coulisen op i en lille gryde eller i en mikroovn. Friske jordbær, hindbær eller andre sommerbær kan erstatte coulisen. Relateret Julemad En spektakulær juledessert med chokolademousse og appelsiner Bagværk Her er opskriften på Årets Kage 2022 Have 5 grill og pizzaovne til den ultimative grillmester Julemad Imponerende julekage med dadler og karamelsauce Dessert Koldskål med stikkelsbær og blomsterdrys Julemad Søde, velkrydrede juleboller med nougat