Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hjemmelavede Rochers

Ingredienserne i denne opskrift minder om det, du finder i Ferrero Rocher-chokoladerne – og smagen er dyb og afhængighedsskabende.

© Ulf Svane

Opskrift på hjemmelavede Ferrero Roches

FERRERO ROCHERS hasselnødder 150 g vaniljestang 1 stk., kornene af sukker 130 g mælkechokolade 85 g chokolade 30 g mørk 60% hasselnødder hele ca. 80 g OVERTRÆK chokolade 400 g mørk ca. 55% kakao hasselnødder 100 g krystalliserede (se opskrift nedenfor) KRYSTALLISEREDE HASSELNØDDER hasselnødder 160 g sukker 90 g vand 30 g kakao evt. drys ### Sådan gør du
• Forvarm ovnen til 180°C.
• Bred alle hasselnødder (150 g + 80 g + 160 g) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad nødderne riste i ovnen, indtil hinderne løsner sig, og nødderne får en gylden farve. Ca. 10 minutter. • Lad nødderne afkøle lidt, før de gnides med et rent viskestykke. Vej de tre portioner af. • Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom ca. halvdelen af sukkermængden under middelvarme. Lad sukkeret smelte, før resten af sukkeret fordeles i gryden. Lad sukkeret karamellisere. Undgå helst at røre. Tag hellere fat i gryden, og drej den fra side til side. Lad karamellen få en gylden farve, og tilsæt vaniljekornene. • Kom de ristede, afhindede hasselnødder i, og rør hurtigt rundt med et træredskab. Hæld de ristede, karamelliserede nødder ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad nødderne afkøle helt. • Kom de afkølede brud i en food-processor, og lad det køre til en pasta, så fin som muligt. Tilsæt mælkechokolade og mørk chokolade, og lad blandingen blive homogen. • Kom massen i en engangssprøjtepose, og fyld hvert hul i en flexiplanform op med praliné. Placér en hel ristet hasselnød i midten af hvert hul. Lad pralinéen køle i køleskabet først og dernæst i fryseren.
### Sådan gør du: KRYSTALLISEREDE HASSELNØDDER • Hak hasselnødderne mellemfint med en stor kniv. • Bring vand og sukker i kog i en lille gryde, og lad det koge til 118°. Kom de hakkede nødder i, og lad dem karamellisere under konstant omrøring med et varme- resistent røreredskab. Bred dem ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad dem afkøle helt. • Temperér chokoladen. Dvs. hak chokoladen fint, og smelt 300 g i vandbad til 55°, tilsæt de resterende 100 g, og lad den afkøle til 28° og igen stige til 31°. • Tilsæt 100 g krystalliserede hasselnødder i skålen med den tempererede chokolade. Vend det rundt, brug en gummidejskraber. • Tag pralinéerne ud af fryseren, og tag dem ud af formen. Dyp hurtigt hver enkelt praliné i den tempererede chokolade, og sæt chokoladerne på en plade beklædt med bagepapir. Drys evt. med kakao.

Relaterede Artikler