Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hindbærmuffins

... med hindbærmarengs.

© bobedre.dk

Ca. 24 stk.

smør, 300 g
sukker, 300 g
vaniljestang, 1 stk., kornene heraf
økologisk citron 1 stk., revet skal heraf
æg, 5 stk., store
mel, 350 g
bagepulver, 2 tsk.
økologiske hindbær, 200 g

Forvarm ovnen til 190°.
Pisk smør og sukker sammen i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i smørblandingen. Kom citronskal i.
Tilsæt æggene ét ad gangen.
Sigt mel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det endnu en gang over dejen.
Vend hurtigt dejen, til den er ensartet.
Vend til sidst hindbærrene i dejen, og fordel den i muffinforme.
Bag kagerne i ca. 20 min.

Marengs sukker, 300 g
vand, 1 dl
æggehvider, 4 stk.
økologisk hindbærsaft efter smag

Kom sukker og vand op i en lille kasserolle og lad denne sirup koge til ca. 120°. Brug et termometer.
Pisk æggehviderne let stive.
Hæld den varme sirup i en tynd stråle ned i æggehviderne under piskning.
Pisk blandingen, til den er glat og kold. Vend hindbærsaft i lidt ad gangen, så den ikke bliver for tynd.
Kom marengsen i en sprøjte- pose med en stjernetylle og sprøjt en top oven på de færdige kager.

Relaterede Artikler