
Hindbærmuffins
... med hindbærmarengs.
AfCa. 24 stk.
smør, 300 g
sukker, 300 g
vaniljestang, 1 stk., kornene heraf
økologisk citron 1 stk., revet skal heraf
æg, 5 stk., store
mel, 350 g
bagepulver, 2 tsk.
økologiske hindbær, 200 g
• Forvarm ovnen til 190°.
• Pisk smør og sukker sammen i en skål. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og kom dem i smørblandingen. Kom citronskal i.
• Tilsæt æggene ét ad gangen.
• Sigt mel og bagepulver sammen i en skål, og sigt det endnu en gang over dejen.
• Vend hurtigt dejen, til den er ensartet.
• Vend til sidst hindbærrene i dejen, og fordel den i muffinforme.
• Bag kagerne i ca. 20 min.
Marengs sukker, 300 g
vand, 1 dl
æggehvider, 4 stk.
økologisk hindbærsaft efter smag
• Kom sukker og vand op i en lille kasserolle og lad denne sirup koge til ca. 120°. Brug et termometer.
• Pisk æggehviderne let stive.
• Hæld den varme sirup i en tynd stråle ned i æggehviderne under piskning.
• Pisk blandingen, til den er glat og kold. • Vend hindbærsaft i lidt ad gangen, så den ikke bliver for tynd.
• Kom marengsen i en sprøjte- pose med en stjernetylle og sprøjt en top oven på de færdige kager.