Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Hasselnøddekage

Med Grand Marnier-creme og appelsin.

6-8 personer

hasselnødder 200 g
mel 11⁄2 spsk.
æggehvider 6 stk.
flagesalt en smule
honning 1 tsk.
sukker 175 g
hvidvinseddike 1 tsk.
vanilje 1 stang, kornene heraf
smør til springform

• Forvarm ovnen til 160°.
• Beklæd bunden af en springform
med bagepapir klippet ud i en cirkel.
• Smør formens sider med smør, og stil formen til side.
• Beklæd en bageplade med bagepapir, og bred hasselnødderne ud i et jævnt lag. Sæt dem i ovnen, og lad dem riste i ca. 10 min. Se derefter til dem. De skal begynde at dufte og udskille olie, således at hinderne løsner sig. Når de har gjort det, er nødderne klar.
• Tag pladen ud af ovnen, og afkøl nødderne. Gnid de afkølede nødder mellem hænderne for at løsne hinderne. • Gå så udenfor, og pust til nødderne, så hinderne flyver væk.
• Hak eller blend de afskallede nødder fint. Bland melet i.
• Skru op for varmen til 180°.
• Pisk æggehvider og salt skummende i en stor skål.
• Tilsæt honning og sukker lidt ad gangen, og pisk igen, indtil æggehviderne er helt faste.
• Tilsæt eddike og vaniljekorn, og pisk igen, indtil hviderne danner toppe.
• Vend forsigtigt de finthakkede hasselnødder i med en dejskraber.
• Hæld massen i formen, og bag i ca. 1 time, eller indtil overfladen er krakeleret og brun. Kagen vil synke i midten.
• Fjern papiret i bunden, når kagen er kølet helt af.

Grand Marnier-creme
husblas 1 blad
sødmælk 200 g
vanilje 1⁄2 stang, kornene heraf
æggeblommer 2 stk.
sukker 45 g
majsstivelse 15 g fx maizena
Grand Marnier el.lign. 2-3 spsk.
piskefløde 2 dl
flormelis 25 g
Grand Marnier en smule

• Udblød husblas i en stor skål med rigeligt koldt vand.
• Kom mælk i en gryde. Flæk vaniljestan- gen, og skrab kornene ud. Kom dem i mælken, og bring langsomt i kog.
• Pisk æggeblommer og sukker sammen i en skål, og tilsæt majsstivelse.
• Hæld den varme mælk over ægge- blommerne. Hæld derefter det hele tilbage i gryden, og lad det koge i 1 min.
• Hæld cremen gennem en sigte, tilsæt den udblødte, knugede husblas, og pisk cremen igennem.
• Lad cremen afkøle helt, og pisk så appelsinlikør i.
• Pisk fløde og flormelis til blødt skum, og vend det i cremen.
• Hæld cremen i en engangssprøjtepose med en tylle. Lad cremen sætte sig en smule i køleskab.
• Væd kagens overflade med Grand Marnier, og sprøjt små “bolde” i et tilfældigt mønster på kagen.
• Opbevar kagen i køleskab indtil servering.