© Anders Schønnemann

Halvfrossen flødekage med kastanjecreme og hasselnøddemarengs

Varm chokoladesauce og kakaodrys henover. Rester af kagen holder sig godt i køleskabet i et par dage, men den kan også fryses.

Opskrift til 8 personer

æggehvider 4 stk.
sukker 3 dl
vaniljesukker 1 tsk.
hvidvinseddike 1 tsk.
hasselnødder 100 g
kaffebønner 3-4 stk., hele
piskefløde ½ l
kastanjepuré 1 glas, ca. 300 g, købes færdig på glas

Chokoladesauce:
sødmælk 1 ½ dl
chokolade 200 g mørk
kakao

Sæt din ovn på 125° varmluft.

Kom æggehvider og sukker i en skål, og pisk sammen. Kom vaniljesukker og eddike heri, og pisk hviderne helt stive. Blend hasselnødder og kaffebønner fint, og vend i marengsmassen.

Smør dejen ud til to lige store cirkler, diam. 22-24 cm hver, på to bradepander med bagepapir. Bag bundene i ca. 1 time. Tag ud, og afkøl helt.

Pisk fløden til skum. Læg den ene bund på en fryse-egnet tallerken, tærtebund, fad el. lign. Bred halvdelen af flødeskummen herpå, og læg forsigtig den anden bund på toppen. Frys i 3 timer.

30 minutter før kagen skal serveres:
Tag ud fra fryseren, og dæk med kastanjecreme og flødeskum. Skær i lagkagestykker, eller brug som her en udstikker, og lav runde kager.

Kom mælk i en lille gryde, og kog op. Bræk chokolade i mindre stykker, og smelt i mælken under omrøring.

Servér kagen med lun chokoladesauce og et drys kakao henover.

Her serveret på hvidt Corian-fad fra Quality Verified. Ske fra Gense, flødekande og sukkerskål fra Astier de Villatte, CasaShop.