Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Fyldt chokolade med smag af Irish Coffee

Lav dine egen fyldte chokolade, med fløjlsblødt Irish Coffee ganache, som smelter på tungen. Få den komplette guide her.

Chokolade kaffe sødt

© Ulf Svane

Opskrift:

  • 250 g mælkechokolade, min. 40 % kakao
  • 125 g mørk chokolade, min. 60 % kakao
  • 175 g piskefløde + lidt ekstra
  • 90 g hele kaffebønner
  • 40 g honning
  • 50 g smør
  • 70 g whisky

Til støbning

  • Forme til store fyldte plader eller små chokolader
  • ca. 700 g mørk chokolade, min. 55 % kakao
  • ca. 50 g ristede og knuste kaffebønner
kaffe kaffekorn bønner

© Ulf Svane

Sådan gør du:

  1. Hak de to slags chokolader fint og kom dem i en skål. Smelt chokoladerne i et varmt vandbad, til de er delvist smeltede.
  2. Varm piskefløde og kaffebønner op til ca. 50°. Tag gryden af varmen, og læg låg på. Lad det trække i 10 minutter under låg. Sigt fløden over i en anden gryde. Kontrollér, at der er 175 g. Tilsæt evt. lidt ekstra fløde. Tilsæt honning, og bring fløden i kog.
  3. Hæld langsomt og gradvist 1/3 af den varme blanding over den delvist smeltede chokolade.
  4. Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal gerne bevares, indtil ganachen er færdig. Tilsæt endnu 1/3 af fløden, og rør. Tilsæt resten af fløden. Når massen er ca. 35°/40°, tilsættes det bløde smør og whisky. Blandingen røres færdig. Brug en stavblender til at findele ganachen.
  5. Fordel ganachen i nogle engangssprøjteposer, slå knude på poserne, og læg dem til side, mens formene med de støbte skaller gøres klar.
  6. Når blandingen er 26°/28°, fyldes ganachen i "skaller" af mørk chokolade i formene. Drys med knuste kaffebønner, og luk overfladen med tempereret mørk chokolade. Lad formene stå køligt (gerne omkring 10°) i min. et par timer.