Fyldt chokolade med smag af Irish Coffee
Lav dine egen fyldte chokolade, med fløjlsblødt Irish Coffee ganache, som smelter på tungen. Få den komplette guide her.
AfMorten Heiberg
Opskrift:
- 250 g mælkechokolade, min. 40 % kakao
- 125 g mørk chokolade, min. 60 % kakao
- 175 g piskefløde + lidt ekstra
- 90 g hele kaffebønner
- 40 g honning
- 50 g smør
- 70 g whisky
Til støbning
- Forme til store fyldte plader eller små chokolader
- ca. 700 g mørk chokolade, min. 55 % kakao
- ca. 50 g ristede og knuste kaffebønner
Sådan gør du:
- Hak de to slags chokolader fint og kom dem i en skål. Smelt chokoladerne i et varmt vandbad, til de er delvist smeltede.
- Varm piskefløde og kaffebønner op til ca. 50°. Tag gryden af varmen, og læg låg på. Lad det trække i 10 minutter under låg. Sigt fløden over i en anden gryde. Kontrollér, at der er 175 g. Tilsæt evt. lidt ekstra fløde. Tilsæt honning, og bring fløden i kog.
- Hæld langsomt og gradvist 1/3 af den varme blanding over den delvist smeltede chokolade.
- Rør med en gummidejskraber små runde og hurtige bevægelser i midten af chokoladen, indtil du opnår en elastisk og glansfuld kerne. Denne elastiske konsistens skal gerne bevares, indtil ganachen er færdig. Tilsæt endnu 1/3 af fløden, og rør. Tilsæt resten af fløden. Når massen er ca. 35°/40°, tilsættes det bløde smør og whisky. Blandingen røres færdig. Brug en stavblender til at findele ganachen.
- Fordel ganachen i nogle engangssprøjteposer, slå knude på poserne, og læg dem til side, mens formene med de støbte skaller gøres klar.
- Når blandingen er 26°/28°, fyldes ganachen i "skaller" af mørk chokolade i formene. Drys med knuste kaffebønner, og luk overfladen med tempereret mørk chokolade. Lad formene stå køligt (gerne omkring 10°) i min. et par timer.