© Anders Schønnemann

Friteret camembert med rabarberkompot

En retro klassiker, og endnu bedre end vi huskede den. Perfekt sød afslutning på en skøn frokost. Her med sæsonens spæde rabarber kogt til en kompot med vanilje.

Friteret camembert med rabarberkompot

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 personer

Rabarberkompot:

  • 120 g rabarber
  • 20 g sukker
  • ½ vaniljestang

Friteret camembert:

  • ¾ camembert, runde
  • hvedemel
  • ¾ æg
  • ¾ dl rasp
  • olie til stegning
  • rugbrødschips

Sådan gør du:

  • Snit rabarberne fint, og kom dem i en gryde med sukker og vaniljekorn. Kog rabarberne ved svag varme i ca. 10 min., til de er møre, og lad dem så køle af.
  • Skær osten i fire-seks stykker afhængigt af størrelsen. Vend osten i mel, dernæst sammenpisket æg og til sidst rasp. Steg osten gylden på alle sider.
  • Anret osten på tallerkener med rabarberkompot, og server med rgbrødschips.