Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Friteret camembert med rabarberkompot

En retro klassiker, og endnu bedre end vi huskede den. Perfekt sød afslutning på en skøn frokost. Her med sæsonens spæde rabarber kogt til en kompot med vanilje.

© Anders Schønnemann

Friteret camembert med rabarberkompot

4-6 personer

Rabarberkompot

Det skal du bruge:

  • Rabarber 300 g
  • Sukker 50 g
  • Vanilje 1 stang

Friteret camembert

Det skal du bruge:

  • Camembert 2 stk. runde
  • Hvedemel
  • Æg 1-2 stk.
  • Rasp 1-2 dl
  • Olie til stegning
  • Rugbrødschips

Det skal du gøre:

  1. Snit rabarberne fint, og kom dem i en gryde med sukker og vaniljekorn.
  2. Kog rabarberne ved svag varme i ca. 10 min., til de er møre, og lad dem så køle af.
  3. Skær osten i fire-seks stykker afhængigt af størrelsen.
  4. Vend osten i mel, dernæst sammenpisket æg og til sidst rasp.
  5. Steg osten gylden på alle sider.
  6. Anret osten på tallerkener med rabarberkompot, og server med rgbrødschips.