© Anders Schønnemann

Frangipane med syltede rabarber

De små fine dessertkager er nemme at lave og smager fuldstændig fantastisk - især når der er rabarber til.

Frangipane med syltede rabarber

8 kager

Syltede rabarber

Det skal du bruge:

  • vand 2 dl
  • rørsukker 100 g
  • rensede rabarber 200 g

Frangipane

Det skal du bruge:

  • smør 100 g
  • sukker 100 g
  • mandelmel 75 g
  • marcipan 50 g
  • hvedemel 50 g
  • æg 2 stk.
  • hvid chokolade 50 g
  • mandelflager 2 spsk.

Tilbehør

Det skal du bruge:

  • lidt flormelis til drys
  • creme fraiche 2 dl, 38%

Det skal du gøre:

  1. Skær rabarberne i små stykker på ca. 2 cm.
  2. Kom rabarber, vand og rørsukker i en gryde, og kog op ved svag varme i 5-10 minutter, til rabarberne er møre, og sukkeret opløst.
  3. Tag gryden af varmen, og afkøl rabarberne.
  4. Si rabarberne fra lagen. Gem lage og rabarber hver for sig til senere.
  5. Tænd ovnen på 175°.
  6. Rør smør med sukker, mandelmel, reven marcipan, hvedemel og æg.
  7. Hak chokoladen, og vend den i dejen.
  8. Fordel dejen i otte smurte portionsforme medca.8cmidiam.
  9. Fordel forsigtigt rabarberne i dejen, og drys med mandelflager.
  10. Bag kagerne i ca. 25 min., til de er gyldne.
  11. Rør creme fraiche med rabarbersaft.
  12. Servér kagerne med drys af flormelis og rørt creme fraiche.