
Frangipane med syltede rabarber
De små fine dessertkager er nemme at lave og smager fuldstændig fantastisk - især når der er rabarber til.
AfLone Kjær
Frangipane med syltede rabarber
8 kager
Syltede rabarber
Det skal du bruge:
- vand 2 dl
- rørsukker 100 g
- rensede rabarber 200 g
Frangipane
Det skal du bruge:
- smør 100 g
- sukker 100 g
- mandelmel 75 g
- marcipan 50 g
- hvedemel 50 g
- æg 2 stk.
- hvid chokolade 50 g
- mandelflager 2 spsk.
Tilbehør
Det skal du bruge:
- lidt flormelis til drys
- creme fraiche 2 dl, 38%
Det skal du gøre:
- Skær rabarberne i små stykker på ca. 2 cm.
- Kom rabarber, vand og rørsukker i en gryde, og kog op ved svag varme i 5-10 minutter, til rabarberne er møre, og sukkeret opløst.
- Tag gryden af varmen, og afkøl rabarberne.
- Si rabarberne fra lagen. Gem lage og rabarber hver for sig til senere.
- Tænd ovnen på 175°.
- Rør smør med sukker, mandelmel, reven marcipan, hvedemel og æg.
- Hak chokoladen, og vend den i dejen.
- Fordel dejen i otte smurte portionsforme medca.8cmidiam.
- Fordel forsigtigt rabarberne i dejen, og drys med mandelflager.
- Bag kagerne i ca. 25 min., til de er gyldne.
- Rør creme fraiche med rabarbersaft.
- Servér kagerne med drys af flormelis og rørt creme fraiche.