
Figentærte med pistaciecreme
Lækker, let tærte
AfMorten Heiberg
smør 120 g blødt
flormelis 80 g
mandelmel 30 g
æg 1 stk. mellemstort
vaniljestang ¼ kornene heraf
hvedemel 235 g
salt ½ tsk. fint
smør 100 g blødt
æg 1 stk.
sukker 100 g
mandelmel 40 g
pistaciekerner 60 g fint
maledefigner 600 g friske (ca. 12 stk.)
flormelis
stødt kanel
- Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og ælt det sammen - brug hænderne.
- Når blandingen er ensartet, tilsættes de resterende 175 g hvedemel og saltet. Bland hurtigt, men grundigt sammen.
- Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir, og læg den over på en lille plade eller en bakke, sæt den i køleskab, og lad den hvile i min. 1 time, eller indtil den er fast.
- Forvarm ovnen til 180°.
- Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du forer en form med den.
- Lav cremen: Bland smør, æg og sukker sammen i en skål. Brug et piskeris.
- Tilsæt mandelmel og de fint-malede pistacier. Fordel 125 g creme i tærtebunden.
- Skyl de friske figner, tør dem, og skær den yderste ende af toppen på hver figen. Del hver figen i kvarte - eller flere, hvis frugten er stor.
- Tryk figenstykker ned i cremen med skindet nedad i et mønster og drys med flormelis og kanel.
- Bag tærten i ca. 50 min., og afkøl...
- Drys med en smule flormelis og kanel.