© bobedre.dk

Figentærte med pistaciecreme

Lækker, let tærte

smør 120 g blødt
flormelis 80 g
mandelmel 30 g
æg 1 stk. mellemstort
vaniljestang ¼ kornene heraf
hvedemel 235 g
salt ½ tsk. fint

smør 100 g blødt
æg 1 stk.
sukker 100 g
mandelmel 40 g
pistaciekerner 60 g fint
maledefigner 600 g friske (ca. 12 stk.)
flormelis
stødt
kanel

  • Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og ælt det sammen - brug hænderne.
  • Når blandingen er ensartet, tilsættes de resterende 175 g hvedemel og saltet. Bland hurtigt, men grundigt sammen.
  • Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir, og læg den over på en lille plade eller en bakke, sæt den i køleskab, og lad den hvile i min. 1 time, eller indtil den er fast.
  • Forvarm ovnen til 180°.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du forer en form med den.
  • Lav cremen: Bland smør, æg og sukker sammen i en skål. Brug et piskeris.
  • Tilsæt mandelmel og de fint-malede pistacier. Fordel 125 g creme i tærtebunden.
  • Skyl de friske figner, tør dem, og skær den yderste ende af toppen på hver figen. Del hver figen i kvarte - eller flere, hvis frugten er stor.
  • Tryk figenstykker ned i cremen med skindet nedad i et mønster og drys med flormelis og kanel.
  • Bag tærten i ca. 50 min., og afkøl...
  • Drys med en smule flormelis og kanel.