Kære læser,

Vores hjemmeside understøtter desværre ikke Internet Explorer 11. For at få den bedste oplevelse på hjemmesiden og af vores indhold, vil vi bede dig om at anvende Edge, Chrome, Safari eller andre, nyere browsere.

Med venlig hilsen,
May Kjærsgaard,
Digital redaktør

Figentærte med pistaciecreme

Lækker, let tærte

© bobedre.dk

smør 120 g blødt
flormelis 80 g
mandelmel 30 g
æg 1 stk. mellemstort
vaniljestang ¼ kornene heraf
hvedemel 235 g
salt ½ tsk. fint

smør 100 g blødt
æg 1 stk.
sukker 100 g
mandelmel 40 g
pistaciekerner 60 g fint
maledefigner 600 g friske (ca. 12 stk.)
flormelis
stødt
kanel

  • Kom smør, flormelis, mandelmel, æg, vaniljekorn og 60 g af hvedemelet i en røreskål, og ælt det sammen - brug hænderne.
  • Når blandingen er ensartet, tilsættes de resterende 175 g hvedemel og saltet. Bland hurtigt, men grundigt sammen.
  • Rul dejen ud i ca. 2 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir, og læg den over på en lille plade eller en bakke, sæt den i køleskab, og lad den hvile i min. 1 time, eller indtil den er fast.
  • Forvarm ovnen til 180°.
  • Tag dejen ud af køleskabet, og lad den temperere en smule, før du forer en form med den.
  • Lav cremen: Bland smør, æg og sukker sammen i en skål. Brug et piskeris.
  • Tilsæt mandelmel og de fint-malede pistacier. Fordel 125 g creme i tærtebunden.
  • Skyl de friske figner, tør dem, og skær den yderste ende af toppen på hver figen. Del hver figen i kvarte - eller flere, hvis frugten er stor.
  • Tryk figenstykker ned i cremen med skindet nedad i et mønster og drys med flormelis og kanel.
  • Bag tærten i ca. 50 min., og afkøl...
  • Drys med en smule flormelis og kanel.

Relaterede Artikler