
Derfor klistrer danskerne til Den store bagedyst
Bagdystens 5. sæson er gået i gang, og vi stiller hinanden spørgsmålet: Hvorfor er kagekonkurrencer så fascinerende? Måske skal vi til England for at finde svaret.
AfOtte uger med kager så vilde som Gaudis bygningsværker
Otte uger med hændervridende – ind i mellem grædende - deltagere og kager konstrueret så sindrigt, som var de Gaudis domkirke i Barcelona eller pyramiderne i Giza. Dét er, hvad vi tager hul på nu, hvor Den store kagedyst rammer landet for 5. gang.
10 deltagere kæmper om titlen som Årets Mesterbager. I rette DR-ånd er spektret af mennesker bredt – her er bl.a. gymnasieeleven, lægesekretæren, tandlægen og frisøren.
Men alle har de det til fælles, at de kan bage. Ikke bare, som vi andre tror, vi kan, men som ægte amatørkonditorer, der konstant står bøjet over et meldrysset bord eller en gryde med smeltende chokolade.
De er håndværkere på højt niveau.
Bagedysten har været en succes fra første sæson, og i næsten alle familier er der mindst et medlem, som insisterer på at sidde onsdag aften og se Mette Blomsterberg og Jan Friis-Mikkelsen agere overlærere i klassen af sitrende nervøse kagekompetanter.
I år foregår konkurrencen på Clausholm Slot nær Hadsten, så omgivelserne er også seriøse og ophøjede. Og rare for øjet.