Verdens nemmeste cheesecake
© youtube

Nem cheesecake med hvid chokolade

En genistreg med denne ultralette og superlækre cheesecake, som kun har tre ingredienser, men smager af en million!

Nogle gange behøver man ikke gøre ting sværere, end de er. Det er denne cheesecake et fremragende eksempel på. Med kun tre ingredienser kan du lave en helt igennem genial cheesecake, som både er let at lave og som smager fantastisk.

Ingredienser

  • 3 æg
  • 120 g. hvid chokolade
  • 120 g. flødeost

Sådan gør du:

Forvarm ovnen til 170 grader. Separér æggene og put æggehviderne i en skål. Stil hviderne i køleskabet, så de er kolde, når du skal bruge dem. Knæk chokoladen i stykker, put den i en skål eller gryde og smelt den forsigtigt i et vandbad.

Tilføj flødeosten til den smeltede chokolade og rør dem sammen, mens gryden stadig er i vandbadet. Tag gryden af og tilføj blommerne.

Herefter skal du piske æggehviderne sammen til en tyk masse, og rør forsigtigt en tredjedel af de piskede æggehvider i chokoladen. Tilføj herefter resten af æggehviderne af to omgange, hvor du forsigtigt rører det sammen.

Smør nu lidt olie på noget bagepapir, og fyld en rund kageform med bagepapiret (se, hvordan i videoen), og hæld kagemassen ned i formen. Bank den forsigtigt ned i bordet et par gange, så alle luftbobler er væk.

Nu skal kagen bages. Og det foregår ved tre temperaturer - giv den først et kvarter ved 170 grader, derefter 160 grader i et kvarter, og sluk så for ovnen og lad kagen få eftervarme et kvarter mere. Tag den ud, og lad den køle ned inden servering.