© Ulf Svane

Delikat pie med lime

Lime er godt til mange ting, og i denne lækre kage kommer den særlige syrlighed fra den grønne citrusfrugt rigtig til sin ret.

lime kage marengs pie
© Ulf Svane

Heibergs egen Key Lime Pie

12-14 stk. digestive-kiks

50 g sukker

140 g smør, smeltet

Fyld

7 æggeblommer

440 g kondenseret mælk

skal af 6 usprøjtede limefrugter, 8 spsk. limesaft

Marengs

200 g æggehvider

300 g sukker

Fremgangsmåde

  • Forvarm ovnen til 175 º.
  • Brug en pieform med løs bund
  • (ca. 27 cm i diam.). Eller beklæd bunden af en springform med et stykke udklippet bagepapir, der passer til bundens diameter.
  • Knus kiksene fint (i en frysepose og med en kagerulle), og bland dem med det smeltede smør.
  • Hæld kikseblandingen i springformen og fordel det hele med bagsiden af en spiseske. Kiksebunden skal være jævn og tæt. Sæt formen i ovnen i 10 minutter. Tag formen ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
  • Lav fyldet. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med den kondenserede mælk. Tilsæt fintreven skal af 6 limefrugter og 8 spsk. saft, og pisk, indtil blandingen er ensartet. Hæld blandingen i formen, og lad den bage i ca. 15 minutter.
  • Lad tærten afkøle. Opbevar tærten i køleskab natten over før servering.
  • Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel sukkeret på pladen. Sæt det i ovnen i 4-5 minutter ved 150º. Pisk imens æggehviderne skummende i en stor skål. Tag det varme sukker ud, og hæld det gradvist over æggehviderne under konstant piskning. Pisk hviderne stive og kolde. Kom marengsen i en engangssprøjtepose med en tylle efter eget valg. Klip hul og sprøjt et mønster oven på tærten. Hvis du har en gasbrænder, så giv marengsen lidt farve. Du kan også bruge ovngrillen, men pas på! Servér.
lime kage marengs pie
© Ulf Svane