

Delikat pie med lime
Lime er godt til mange ting, og i denne lækre kage kommer den særlige syrlighed fra den grønne citrusfrugt rigtig til sin ret.
AfMorten Heiberg
Heibergs egen Key Lime Pie
12-14 stk. digestive-kiks
50 g sukker
140 g smør, smeltet
Fyld
7 æggeblommer
440 g kondenseret mælk
skal af 6 usprøjtede limefrugter, 8 spsk. limesaft
Marengs
200 g æggehvider
300 g sukker
Fremgangsmåde
- Forvarm ovnen til 175 º.
- Brug en pieform med løs bund
- (ca. 27 cm i diam.). Eller beklæd bunden af en springform med et stykke udklippet bagepapir, der passer til bundens diameter.
- Knus kiksene fint (i en frysepose og med en kagerulle), og bland dem med det smeltede smør.
- Hæld kikseblandingen i springformen og fordel det hele med bagsiden af en spiseske. Kiksebunden skal være jævn og tæt. Sæt formen i ovnen i 10 minutter. Tag formen ud af ovnen, og lad den køle lidt af.
- Lav fyldet. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem sammen med den kondenserede mælk. Tilsæt fintreven skal af 6 limefrugter og 8 spsk. saft, og pisk, indtil blandingen er ensartet. Hæld blandingen i formen, og lad den bage i ca. 15 minutter.
- Lad tærten afkøle. Opbevar tærten i køleskab natten over før servering.
- Beklæd en bageplade med bagepapir, og fordel sukkeret på pladen. Sæt det i ovnen i 4-5 minutter ved 150º. Pisk imens æggehviderne skummende i en stor skål. Tag det varme sukker ud, og hæld det gradvist over æggehviderne under konstant piskning. Pisk hviderne stive og kolde. Kom marengsen i en engangssprøjtepose med en tylle efter eget valg. Klip hul og sprøjt et mønster oven på tærten. Hvis du har en gasbrænder, så giv marengsen lidt farve. Du kan også bruge ovngrillen, men pas på! Servér.