Opskrift på myslibarer med rabarber-crumble

De er både sundere og mere velsmagende end dem, du kan købe i supermarkederne.

Myslibarer med rabarber-crumble

Undgå at skærmen slukker

Ingredienser

2 stk.

Rabarberkompot

  • 35 g snittede rabarber
  • 14 g sukker
  • ¼ stang vanilje

Mysli-blanding

  • 17 g smør
  • 14 g honning
  • 21 g rørsukker
  • 35 g havregryn
  • 17 g kokosmel
  • 10¾ g mandelmel
  • 7 g hasselnødder
  • 7 g mandler
  • 10¾ g ruby-chokolade

Sådan gør du

  1. Kom de snittede rabarber i en gryde, drys med sukker, og kom vanilje ved.
  1. Bring det langsomt i kog, og kog kraftigt, til rabarberne er møre, i ca. 3-5 min.
  1. Smag til, inden kompotten sættes til afkøling.
  1. Bring smør, honning og rørsukker i kog i en gryde, og kog, til sukkeret er opløst.
  1. Tilsæt havregryn, kokosmel, mandelmel og hakkede nødder og mandler.
  1. Bland det godt, og kom 2/3 af blandingen i en lille bradepande (18 x 25 cm) beklædt med bagepapir, og tryk det godt sammen.
  1. Smør med rabarberkompot, og slut af med resten af mysli-blandingen.
  1. Tryk det godt sammen, og bag det ved 150° i ca. 45 min.
  1. Lad det køle helt af i formen, gerne til næste dag.
  1. Smelt 2/3 af chokoladen i et vandbad, tag skålen af varmen, og rør resten i.
  1. Rør, til al chokoladen er smeltet, kom den i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på kagen.
  1. Skær den i stave, inden chokoladen er helt stivnet.
  1. Når chokoladen er stivnet, kan du opbevare stavene i en kagedåse eller lufttæt plastbøtte.