Dessert —
De lækreste myslibarer med rabarber-crumble
De er både sundere og mere velsmagende end dem, du kan købe i supermarkederne.
Tekst — Gitte Heidi Rasmussen
Rabarberslices
12-16 stk.
Det skal du bruge:
Rabarberkompot
- 250 g snittede rabarber
- 100 g sukker
- ½ stang vanilje
Mysli-blanding
- 125 g smør
- 100 g honning
- 150 g rørsukker
- 250 g havregryn
- 125 g kokosmel
- 75 g mandelmel
- 50 g hasselnødder
- 50 g mandler
- 75 g ruby-chokolade
Sådan gør du:
- Kom de snittede rabarber i en gryde, drys med sukker, og kom vanilje ved.
- Bring det langsomt i kog, og kog kraftigt, til rabarberne er møre, i ca. 3-5 min.
- Smag til, inden kompotten sættes til afkøling.
- Bring smør, honning og rørsukker i kog i en gryde, og kog, til sukkeret er opløst.
- Tilsæt havregryn, kokosmel, mandelmel og hakkede nødder og mandler.
- Bland det godt, og kom 2/3 af blandingen i en lille bradepande (18 x 25 cm) beklædt med bagepapir, og tryk det godt sammen.
- Smør med rabarberkompot, og slut af med resten af mysli-blandingen.
- Tryk det godt sammen, og bag det ved 150° i ca. 45 min.
- Lad det køle helt af i formen, gerne til næste dag.
- Smelt 2/3 af chokoladen i et vandbad, tag skålen af varmen, og rør resten i.
- Rør, til al chokoladen er smeltet, kom den i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på kagen.
- Skær den i stave, inden chokoladen er helt stivnet.
- Når chokoladen er stivnet, kan du opbevare stavene i en kagedåse eller lufttæt plastbøtte.