De lækreste myslibarer med rabarber-crumble

De er både sundere og mere velsmagende end dem, du kan købe i supermarkederne.

© Foto: Stine Christiansen, Styling: Gitte Heidi Rasmussen

Rabarberslices

12-16 stk.

Det skal du bruge:

Rabarberkompot

  • 250 g snittede rabarber
  • 100 g sukker
  • ½ stang vanilje

Mysli-blanding

  • 125 g smør
  • 100 g honning
  • 150 g rørsukker
  • 250 g havregryn
  • 125 g kokosmel
  • 75 g mandelmel
  • 50 g hasselnødder
  • 50 g mandler
  • 75 g ruby-chokolade

Sådan gør du:

  1. Kom de snittede rabarber i en gryde, drys med sukker, og kom vanilje ved.
  2. Bring det langsomt i kog, og kog kraftigt, til rabarberne er møre, i ca. 3-5 min.
  3. Smag til, inden kompotten sættes til afkøling.
  4. Bring smør, honning og rørsukker i kog i en gryde, og kog, til sukkeret er opløst.
  5. Tilsæt havregryn, kokosmel, mandelmel og hakkede nødder og mandler.
  6. Bland det godt, og kom 2/3 af blandingen i en lille bradepande (18 x 25 cm) beklædt med bagepapir, og tryk det godt sammen.
  7. Smør med rabarberkompot, og slut af med resten af mysli-blandingen.
  8. Tryk det godt sammen, og bag det ved 150° i ca. 45 min.
  9. Lad det køle helt af i formen, gerne til næste dag.
  10. Smelt 2/3 af chokoladen i et vandbad, tag skålen af varmen, og rør resten i.
  11. Rør, til al chokoladen er smeltet, kom den i en sprøjtepose, og sprøjt den ud på kagen.
  12. Skær den i stave, inden chokoladen er helt stivnet.
  13. Når chokoladen er stivnet, kan du opbevare stavene i en kagedåse eller lufttæt plastbøtte.